Endesa redueix el soroll de la subestació elèctrica davant la pressió veïnal

Endesa ha substituït un transformador de la subestació elèctrica situada al costat de la ronda de Sant Ramon que provocava molèsties al veïnat. Els treballs de substitució, supervisats per una comissió de seguiment amb veïns, s’han allargat diversos mesos i han anat a càrrec de la companyia elèctrica.

Les obres a la subestació elèctrica de la ronda de Sant Ramon ja han finalitzat // Ajuntament de Sant Boi

Les obres a la subestació elèctrica de la ronda de Sant Ramon ja han finalitzat // Ajuntament de Sant Boi

El soroll provocat per un transformador de la subestació elèctrica provocava importants molèsties als veïns dels carrers Josep Mariages i Mossèn Antoni Solanas. Després de queixar-se van aconseguir, de la mà de l’Ajuntament, que Endesa fes cas a la seva reclamació, però no ha estat un procés ràpid.

Fa un any es va constituir una comissió de seguiment per vetllar pels acords pactats amb l’empresa elèctrica i per supervisar tant el procés de substitució de l’equip causant del soroll com el bon funcionament del nou transformador. Els treballs preparatius per fer efectiva la substitució del sorollós transformador van començar a l’agost de l’any passat i es van allargar fins desembre. Han estat unes tasques especialment complexes ja que el que s’havia de canviar el transformador de tensió de distribució urbana i ha calgut la intervenció de les dues companyies que operen a la subestació elèctrica, Endesa i Red Eléctrica.

Al gener es va fer efectiu finalment el canvi de transformador i durant tot el febrer es van fer inspeccions per verificar el seu correcte funcionament. L’operació de substitució del transformador per reduir el soroll de la subestació elèctrica ha tingut un cost d’un milió d’euros i ha anat a càrrec de la companyia elèctrica.

Tècnics de la Diputació de Barcelona han mesurat el nivell de soroll i l’emissió radioelèctrica de la insta·lació un cop feta la nova instal·lació. Segons l’Ajuntament, els anàlisis efectuats demostren que les emissions radioelèctriques estan molt per sota de les recomanacions fetes pel Consell de la Unió Europea.

Recomanacions personalitzades