Un dels condemnats per la violació múltiple fuig abans d’entrar a presó

Un dels tres condemnats no s’ha presentat a la vista pel seu ingrés a presó, convocada aquest dijous perquè els imputats han recorregut la sentència al TSJC. L’Audiència de Barcelona els va condemnar a 20 anys per violar a una jove en un descampat de la ciutat.

Sant Boi i la resta de la comarca van rebutjar la violació en diverses protestes // Arxiu -Cristina Diestro -Ajuntament

Un dels tres condemnats a 20 anys de presó per la violació múltiple que va tenir lloc el passat maig del 2018 en un descampat de Sant Boi s’ha fugat. Segons fonts judicials, l’home en qüestió no s’ha presentat a una vista sobre el seu ingrés provisional a presó, convocada aquest dijous mentre no es resol un recurs de la sentència presentat pels tres condemnats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En aquesta vista, els altres dos imputats han demanat que no s’ordeni el seu ingrés a presó, un fet reclamat per la Fiscalia i l’acusació de la víctima. Els magistrats decidiran en els pròxims dies si hi entren o no. Pel que fa al condemnat que no ha comparegut, la sala ha dictat un auto de recerca i l’ingrés directe a presó.

En declaracions a elDiario.es, l’advocat d’aquest home ha admès que no sap on és o si ha sortit d’Espanya, però promet localitzar-lo i aconseguir que compareixi davant del tribunal.

L’Audiència de Barcelona va confirmar la violació

Fa un mes l’Audiència de Barcelona va condemnar als tres homes a vuit anys de presó per un delicte d’agressió sexual i va sumar dos delictes més com a cooperadors amb condemnes de sis anys cadascun. A més, hauran de pagar 45.000 euros en matèria d’indemnització a la víctima.

El tribunal va considerar verídic el relat de la jove a més de confirmar els fets amb els informes mèdics i forenses, que vinculaven les lesions físiques de la víctima amb una violació a més de trobar restes biològiques dels tres condemnats al seu cos i a la roba.

Els fets van tenir lloc fa més de tres anys, després que els homes es topessin amb la víctima a la sortida d’una discoteca de Molins de Rei. D’aquí, la van obligar a pujar a un cotxe, amb el qual van conduir fins a un descampat de la ciutat on la van violar.

Recomanacions personalitzades