Condemnats a 20 anys de presó els tres autors de la violació en grup a Sant Boi

El tribunal ha declarat que l’agressió sexual queda corroborada per les proves biològiques i els informes forenses presentats durant el judici. L’Audiència de Barcelona ha condemnat als tres homes a vuit anys per un delicte d’agressió sexual i a dues penes de sis anys per cooperadors.

La plaça de l’Ajuntament va acollir una concentració en rebuig a la violació // Arxiu- Ajuntament de Sant Boi

L’Audiència de Barcelona condemna a 20 anys de presó als tres autors de la violació en grup comesa a Sant Boi fa tres anys. Els fets es van desenvolupar en un descampat de la ciutat, després que els condemnats es trobessin amb la víctima a la sortida d’una discoteca de Molins de Rei. El judici va tenir lloc els dies 11 i 15 de novembre.

La sentència, que s’ha fet pública aquest dilluns, considera que el relat de la víctima és creïble, a més de mantenir que les proves biològiques i els informes dels forenses proven la violació. Dels 20 anys, se’ls condemna a vuit per autors d’un delicte sexual, mentre que els 12 restants es divideixen en dos delictes per cooperadors, amb condemnes de sis anys cadascun.

A banda de l’ingrés a presó, hauran de pagar 45.000 euros en matèria d’indemnització a la víctima i se sumaran cinc anys de llibertat vigilada un cop compleixin la condemna.

La fiscalia, però, demanava penes d’entre 43 i 46, a més d’imputar a un dels acusats un delicte de revelació de secrets per prendre i difondre fotos i vídeos de la víctima seminua.

Violència i intimidació

En primer lloc, el tribunal considera que els autors van exercir de violència i intimidació durant l’agressió, “aprofitant-se de l’estat en què es trobava la víctima”, que havia consumit begudes alcohòliques i substàncies estupefaents, “utilitzant la força física per vèncer la resistència que la denunciant oferia”. D’aquesta manera, es descarta el consentiment al·legat pels condemnats.

Aquesta violència queda demostrada als informes mèdics presentats com a prova i obtinguts després que la víctima fos atesa al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi hores després de l’agressió. Durant el judici, els doctors que la van examinar van constatar les lesions físiques, característiques d’una violació, que presentava la víctima, a banda de reiterar el shock psicològic en el qual es trobava. Aquestes lesions “confirmen novament la compatibilitat amb la resistència oferta davant dels successius atacs contra la seva llibertat sexual”, diu la sentència. Per últim, també van trobar restes biològiques al seu cos i a la roba, que concorden amb l’ADN dels autors.

No hi ha delicte de revelació de secrets

A més, l’informe considera que els tres homes van cometre l’acte “no tant per acord previ, sinó fonamentalment en col·laboració eficaç”. En aquest sentit, el tribunal ha acceptat com a prova incriminatòria missatges de veu enviats per un dels culpables on afirmava: “L’hem cagada”.

Per últim, el tribunal ha descartat el delicte de revelació de secrets imputats a un dels condemnats. Segons la sentència, el tribunal no pot donar per complets “els requisits d’aquest delicte perquè no consta que les mateixes fossin difoses a tercers aliens als fets”.

Recomanacions personalitzades