Sant Boi detecta 130 positius de Covid-19 en una setmana

La incidència acumulada supera els 150 positius per cada 100.000 habitants per primer cop durant la sisena onada. La resta d’indicadors també pugen, però amb menys proporció que en setmanes anteriors. La vacunació segueix augmentant i la ciutat frega el 80% d’habitants immunitzats.

Evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Departament de Salut

La sisena onada de la Covid-19 segueix impactant a Sant Boi de Llobregat, però a un ritme menys accelerat. Tot i que els indicadors epidemiològics segueixen pujant, ho estan fent amb menys força que durant les últimes setmanes.

Concretament, entre el 30 de novembre i el 6 de desembre es van detectar 130 contagis nous a la ciutat, el que supera els 99 positius detectats entre 23 i el 29 de novembre. Tot i això, és un increment inferior al de setmanes anteriors, quan els contagis van passar de 55 setmanals al centenar.

Tot i això, cal destacar que s’han realitzat menys proves diagnòstiques. A principis de desembre s’han fet 1.065 proves PCR i 1.114 tests d’antígens, mentre que a finals de novembre se’n van fer 1.384 i 1.049 respectivament. D’un total de 2.179, el 7,3% han resultat positives, un 3% més alt que en setmanes prèvies.

Una progressió similar han seguit la resta d’indicadors. El risc de rebrot ha pujat 152 punts en la darrera setmana fins a arribar als 455. En setmanes anteriors es va més que doblar. Totes aquestes dades representen un risc molt alt de patir un nou brot, ja que es troben per sobre dels 100 punts.

Incidència acumulada per sobre de 150

De la mateixa manera, la incidència acumulada -que recull els positius detectats en els últims set dies- ha pujat fins a arribar als 153 positius per cada 100.000 habitants. Aquesta xifra suma 40 casos a la incidència comptabilitzada a finals de desembre. Setmanes abans, també s’havia multiplicat per dos. És la primera vegada en aquesta sisena onada, però, que aquest índex supera els 150 casos per cada 100.000 habitants. El ministeri de Sanitat i el Centre Europeu per al Control de Malalties determinen aquesta xifra com el màxim abans de considerar-se preocupant.

La velocitat de reproducció és l’únic indicador que no puja: es troba estancat als 1,66 punts des de fa dues setmanes. Tot i que no augmenta, l’indicador conegut com a Rt es troba per sobre de l’1 el llindar que els experts epidemiòlegs consideren que la pandèmia es descontrola.

Gairebé el 80% de santboians vacunats

Després de mesos estancat, el ritme de vacunació es torna a reactivar, en part per la necessitat d’acreditar el passaport Covid-19 per entrar als bars i restaurants, gimnasos i residències. Actualment, Sant Boi té 67.103 habitants amb la pauta completa de vacunació, el que equival al 79,3% de la població.

Evolució de la vacunació a Sant Boi // Departament de Salut

En la darrera setmana, s’han posat 1.321 injeccions, 399 com a primera dosi i 922 en segona dosi. Aquesta xifra denota el creixement constant de les últimes setmanes: a finals de novembre es van posar 293 primeres dosi i 754 segones.

En total, Sant Boi de Llobregat té 68.379 persones amb la primera dosi, 60.178 amb la segona i 10.512 persones amb la tercera.

Actualment, hi ha tres santboians malalts de covid-19 ingressats a l’hospital. En les últimes setmanes no s’ha decretat cap mort.

Recomanacions personalitzades