L’Aplec de Sant Ramon recupera el tradicional pregó després d’un any sense fer-se

El pregó, que té lloc aquest diumenge, reconeix el paper que els centres d’atenció primària han tingut durant la pandèmia. La celebració de l’aplec torna després que l’Ajuntament l’anul·lés l’any passat per la situació sanitària, però només ho fa amb la lectura del tradicional pregó i la missa.

L’aplec només recupera el tradicional pregó, però no la resta d’activitats // Ajuntament de Sant Boi

L’Aplec de Sant Ramon torna després d’un any sense fer-se a causa de la pandèmia i arriba aquest diumenge a la seva 84a edició. Però només ho fa amb el pregó i amb la tradicional missa, que l’any passat va ser l’únic que es va mantenir traslladant-la a la parròquia de Sant Antoni Maria Claret.

El pregó d’enguany, que té lloc a les 10.30h i que anirà precedit de la missa a les 11h a l’ermita de Sant Ramon, té com a protagonistes professionals de diferents centres d’atenció primària (CAP) de la ciutat. L’objectiu és reconèixer la tasca que aquests professionals han tingut durant la pandèmia i així ampliar l’homenatge que ja es va fer al sector hospitalari durant la Festa Major, quan llavors el pregó el va protagonitzar personal del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu.

La resta d’activitats de l’aplec, però, continuen sense fer-se per evitar aglomeracions ja que en les edicions anteriors a la pandèmia la jornada havia arribat a aplegar entre 1.500 i 2.000 persones. De fet, fonts municipals recomanen prudència a l’hora d’assistir al pregó i a la missa, i recorden que cal mantenir la distància de seguretat tant a l’interior com a l’exterior de l’ermita.

Recomanacions personalitzades