Sant Boi recupera la Festa Major i la reparteix per tots els barris

La festa grossa tindrà lloc del 19 al 23 de maig i comptarà amb actuacions musicals que es repartiran pels barris i que comptaran amb artistes com Mishima, Las Migas, Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi i Maruja Limón, entre d’altres. El pregó el faran treballadors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Detall del cartell d’enguany, obra de la il·lustradora santboiana Natàlia Vázquez // Ajuntament

La programació de la Festa Major 2021 no quedarà en un calaix com va passar amb la del 2020, que l’Ajuntament va haver de suspendre a causa de la pandèmia. En aquesta ocasió, Sant Boi tornarà a tenir una festa grossa presencial, però d’una manera especial.

La celebració, que s’allargarà del 19 al 23 de maig, es repartirà per diferents barris amb un objectiu doble: evitar aglomeracions i fer-la arribar a tothom. Per això, hi haurà diferents escenaris repartits pels barris en què es faran actuacions musicals amb distàncies de seguretat i controls d’aforament.

Els principals escenaris seran sobretot a Can Massallera, als Jardins de Can Castells i als patis de les escoles Antoni Gaudí i Josep Maria Ciurana. La majoria de les activitats seran gratuïtes i s’hi podrà assistir amb reserva prèvia. De fet, totes les propostes es podran reservar a través del web de l’Ajuntament  a partir del proper 12 de maig.

Una festa amb artistes consolidats i músics locals

La Festa Major aquest any tirarà de clàssics i d’artistes consolidats. Per exemple, pels diferents escenaris desfilaran grups de música de la talla de Mishima i també artistes com Roger Mas, que actuarà amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. També hi seran presents els grups de ritmes llatins i populars Las Migas i Maruja Limón, així com el conjunt català de trap i reggaeton 31 Fam, nascut fa quatre anys a Sabadell.

Però, la festa grossa també comptarà amb artistes locals com Maria Martí, un quintet musical liderat per Toni Solà, i la cantant portuguesa que viu a Sant Boi, Clàudia Aurora. La Coral Renaixença també interpretarà un concert durant els dies de festa i Josep Sabat “Nano” liderarà un cabaret.

Recuperació de la cultura popular i d’activitats de dansa

La celebració també es caracteritzarà pel fet de recuperar la cultura popular, profundament castigada durant la pandèmia. Hi haurà una trobada gegantera, espectacles de foc dels Diables de Sant Boi i Casablanca, així com una trobada de puntaires adaptada a les mesures sanitàries.

El Festival Flamenc, organitzat per la Coordinadora d’Entitats Andaluses, també hi serà present i hi haurà activitats de dansa com la iniciativa Sant Boi es mou, balls de saló i actuacions de la jove companyia Loida Grau, a banda d’una exhibició del projecte Vinticuatreset a iniciativa de l’acadèmia de ball l’Estudi.

Un altre dels plats forts seran els concerts de l’alumnat de l’escola de música Pillar Villanueva i La Càpsula, així com el tradicional Daltabaix de l’escola de música Blai Net.

Un tribut a Camilo Sesto

La Festa Major també comptarà amb propostes musicals per als més nostàlgics com un tribut a Camilo Sesto. També hi haurà propostes musicals i artístiques per a tota la família i la cinquena edició del festival de curtmetratges Fest Boi, promogut per la productora santboiana Axe Films, així com amb un espectacle cent per cent local titulat La millor nit de la teva vida que s’ha gestat fruit del pla de xoc municipal de reactivació del sector cultural.

Personal de Sant Joan de Déu protagonitzarà el pregó

Però, tot i les activitats, la pandèmia seguirà ben present durant la festa, no només per les mesures de seguretat amb què es desenvoluparan totes les propostes, sinó també per la temàtica del pregó.

Amb l’objectiu d’homenatjar el sector sanitari i l’esforç que ha fet en la lluita contra la Covid-19, el pregó d’enguany estarà protagonitzat per personal del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu que explicarà com han viscut l’any de pandèmia i que recordarà que, malgrat les celebracions, no es pot abaixar la guàrdia.

Cartell amb segell santboià

El disseny del cartell d’enguany és obra de la il·lustradora santboiana Natàlia Vázquez que, sabent el model de festa que plantejava el consistori, ha fet un cartell que plasmi el valor inclusiu de la celebració i el fet que recorri diferents espais del municipi.

Recomanacions personalitzades