La biblioteca Jordi Rubió i Balaguer participa en el projecte ‘The Europe Challenge’

Aquesta iniciativa, en la que hi participen biblioteques d’arreu del continent, vol afrontar alguns dels reptes europeus més importants com el futur de la salut i el medi ambient. En el cas de Sant Boi, es treballarà com les biblioteques poden contribuir a replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat.

La biblioteca santboiana és una de les 65.000 participants // Biblioteques de Sant Boi

La biblioteca de Sant Boi de Llobregat Jordi Rubió i Balaguer és una de les participants en el projecte ‘The Europe Challenge’, una iniciativa que afronta alguns dels reptes europeus més determinants com són el futur de la salut i el medi ambient.

El projecte, segons apunta l’Ajuntament en una nota de premsa, “compromet i capacita les biblioteques i les seves persones usuàries a participar en el redisseny del futur de l’espai públic des d’una perspectiva social global”.

La iniciativa oferirà recursos i espais per compartir experiències sobre el futur de la societat. Des de l’intercanvi cultural entre els centres, s’estudiaran reptes com la mobilitat, el clima, les migracions, la inclusió, les desigualtats, la digitalització i l’accés a la sanitat, entre altres.

En el cas de Sant Boi, es treballarà com les biblioteques poden contribuir a replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat per millorar la salut i la biodiversitat. Des de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer s’impulsaran accions de cara a la salut de les persones, el seu benestar emocional, la millora de la qualitat de vida i la construcció d’una ciutat verda i saludable.

En total hi participaran unes 65.000 biblioteques públiques d’arreu d’Europa. ‘The Europe Challenge’ vol enfortir el paper que tenen aquests centres per aportar coneixement de cara a la resolució de reptes locals.

Recomanacions personalitzades