El ple municipal aprova per unanimitat un canvi en el model de reciclatge a Sant Boi

El grup municipal Podem – Esquerra Unida ha presentat una moció enfocada a implantar el sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn per reduir els residus plàstics. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

Foto d’arxiu de contenidors de reciclatge a Sant Boi // Jordi Julià

El ple municipal ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup Podem – Esquerra Unida de Sant Boi de Llobregat que proposava un nou model de reciclatge a la ciutat. Des del grup municipal apunten que «el nostre model de reciclatge no és eficient«, i per aquest motiu volen apostar per un sistema de gestió de residus diferent: el de Dipòsit, Devolució i Retorn.

Aquest sistema ha estat desenvolupat per països de la Unió Europea, com Alemanya, Dinamarca, Finlàndia o Portugal, i consisteix en què els consumidors paguin una petita quantitat alhora de comprar un envàs i aquests diners es retornen quan es deixen els envasos en els punts de recol·lecció un cop s’han utilitzat.

El sistema funciona en més de 40 països «sent el més eficaç, el de menor impacte ambiental i l’únic que compleix amb els objectius europeus» expliquen des de Podem – Esquerra Unida en una nota de premsa. A més, és un 60% més econòmic que l’actual, redueix les despeses de neteja i fa possible la reducció dels residus plàstics.

Tots els grups municipals voten a favor de la moció

La proposta presentada per Podem – Esquerra Unida durant el ple del passat 29 d’abril va rebre el suport de la resta de grups municipals. Des de Podem – Esquerra Unida van recalcar que “aquest canvi necessita del compromís de la resta d’administracions” i que “no és possible desenvolupar-ho amb accions aïllades, per això aquesta moció havia de servir per pressionar les administracions competents a promoure aquest canvi en la gestió del reciclatge”.

Recomanacions personalitzades