Més de 4.300 vacunats en una setmana a Sant Boi

Augmenta la vacunació amb la segona dosi a la ciutat en una setmana en què 2.112 santboians completen la pauta de vacunació. En total, hi ha 10.730 persones a Sant Boi amb totes dues dosis de la vacuna.

Vacunats a l’àrea bàsica de salut Sant Boi – Montclar // Toni Sanclement — Biocomsc

4.351 persones a Sant Boi de Llobregat han estat vacunades en una setmana. Segons les darreres dades del departament de Salut de la Generalitat, del 26 d’abril al 2 de maig -l’últim període del qual es tenen dades- 2.239 persones van rebre la primera dosi de la vacuna i 2.112, la segona. En total, ja hi ha 10.730 santboians i santboianes que han rebut ambdues dosis de la vacuna contra la covid-19.

El ritme de vacunació segueix sent bo i, si ho comparem amb les setmanes anteriors, es veu un augment sobretot en l’administració de la segona dosi (es van inocular 1.716 vacunes de la primera dosi i 1.572 de la segona en el període del 19 al 25 d’abril; i en el que va del 12 al 18, van ser 2.899 persones les que van rebre la primera dosi i només 474 a les que se’ls va inocular la segona). En perspectiva, amb el pas de les setmanes, cada cop hi ha més habitants de Sant Boi amb la pauta de vacunació completa.

En aquest mapa interactiu, elaborat per Toni Sanclement del Biocomsc de la Universitat Politècnica de Catalunya, es pot consultar com evoluciona el ritme de vacunació a cada àrea bàsica de salut del municipi.

El risc de rebrot baixa en més de 150 punts en una setmana

L’última actualització del departament de Salut de la Generalitat també mostra que del 26 d’abril al 2 de maig l’índex de rebrot a Sant Boi és de 134; 158 punts més baix que la setmana anterior quan el risc se situava en 292. Tot i aquesta baixada, l’indicador segueix sent alt. De fet, qualsevol xifra més elevada a 100 s’interpreta com un risc de rebrot alt.

El que també ha baixat és la velocitat de transmissió del virus, que ha passat de ser de 1,41 a 0,75. Aquesta velocitat de propagació -l’anomenada Rt- torna a estar per sota de l’1, situació que els experts consideren positiva perquè és quan una pandèmia està controlada.

De tota manera, els epidemiòlegs també apunten que el més important és veure l’evolució d’aquest ritme de propagació, que en les darreres setmanes ha anat fluctuant força, pel que s’haurà d’anar veient com evoluciona.

La corva negra reflecteix l’evolució del risc de rebrot a Sant Boi // Departament de Salut

63 nous casos positius i 4 defuncions

En els últims set dies ha disminuït el nombre de casos positius diagnosticats. Del 19 al 25 d’abril es van detectar 86 casos; mentre que del 26 d’abril al 2 de maig han estat 63 els nous positius diagnosticats a Sant Boi: 23 persones menys.

S’ha de tenir en compte que s’han realitzat més proves diagnòstiques. En l’anterior actualització es van fer un total de 1.997 (1.300 proves PCR i 697 test d’antígens), mentre que les últimes dades mostren que es van fer 2.037 proves (1.314 PCR i 723 tests) del 26 d’abril al 2 de maig. Això vol dir 40 proves més per detectar possibles contagiats.

D’altra banda, s’han de lamentar 4 noves defuncions a Sant Boi de Llobregat en els darrers set dies. Ja són 312 les morts que hi ha hagut a la ciutat des que va començar la pandèmia. Actualment, a més, hi ha 14 persones ingressades.

Millor situació que a la resta de la comarca i al conjunt de Catalunya

Les dades mostren també una certa millora al Baix Llobregat i al conjunt de Catalunya. El risc de rebrot a la comarca és de 204, quan la setmana anterior estava en 236. La velocitat de transmissió també ha baixat per sota de l’1 al Baix Llobregat, concretament se situa en 0,96.

A tota Catalunya el risc de rebrot és una mica més alt, però també ha disminuït en relació a la setmana passada. Concretament se situa en 250, amb respecte als 305 punts dels set dies anteriors; i la Rt està en 0,93.

Dos centres amb almenys un grup confinat

Segons el portal Escola Segura de la Generalitat, l’escola Casablanca té a tot un grup confinat, mentre que al Joan Bardina hi ha 2 classes confinades; un total de 44 persones. D’altra banda, a l’escola Barrufet, a l’escola Josep Maria Ciurana i a Vedruna Sant Boi hi ha persones confinades, però no s’ha hagut d’aïllar a tot un grup.

Recomanacions personalitzades