En marxa les obres de transformació de l’entorn del Mercat de la Muntanyeta

Aquesta setmana ha començat la remodelació de la plaça de la República, situada davant el mercat. Les obres guanyaran espai per als vianants, milloraran l’accessibilitat i integraran aquest entorn amb el principal eix comercial de la ciutat. Tindran una durada de set mesos.

Les obres van iniciar-se el passat 3 de maig i duraran uns set mesos // Anna Bermejo

Aquesta setmana han donat inici les obres de remodelació de l’entorn situat al davant del Mercat de la Muntanyeta. Unes obres que afectaran a la plaça de la República i un tram del carrer de Lluís Pascual Roca que, d’aquí a mig any, quedaran integrats al mateix nivell i amb una estètica uniforme seguint la pauta del tram que es va reurbanitzar al 2017.

El projecte, que té com a objectiu guanyar espai per als vianants i millorar l’accessibilitat en un dels punts de més afluència de persones a Sant Boi, donarà continuïtat al principal eix cívic i comercial de la ciutat. Així es connectaran els mercats de la Muntanyeta i Sant Jordi a través dels carrers de Lluís Pascual Roca i Francesc Macià.

El carrer de Lluís Pascual Roca passarà de tenir tres carrils de circulació a dos, un per cada sentit de la marxa. Se senyalitzaran nous passos per a vianants, s’eixamplaran les voreres i se n’igualarà l’amplada amb la de la resta del carrer. També està prevista la creació d’un nou aparcament per a bicicletes.

‘Render’ de com quedarà l’entorn del Mercat de la Muntanyeta // Ajuntament de Sant Boi

A més, s’eliminaran les barreres arquitectòniques existents principalment davant del mercat, reduint la presència d’escales i eliminant les rampes actuals. També està previst col·locar nou mobiliari urbà, enllumenat LED i nou arbrat, a més d’un edifici nou per a la ‘minideixalleria’.

Les obres, finançades per l’AMB, duraran uns set mesos

Amb un cost d’un milió d’euros, les obres són finançades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que executarà els treballs en un termini de set mesos i en dues fases diferenciades. La primera, que durarà al voltant de tres mesos, tindrà afectacions en la circulació de vehicles i en el recorregut de les línies d’autobus. La segona se circumscriurà a la plaça i, per tant, permetrà recuperar la normalitat des del punt de vista circulatori. El mercat no sedentari dels dissabtes continuarà celebrant-se durant aquest temps.

La remodelació de la plaça de la República és un nou pas en el procés de transformació de l’espai públic a Sant Boi // Anna Bermejo

Recomanacions personalitzades