Els valors de la Segona República obtenen suport majoritari al ple municipal del mes d’abril

El grup municipal Podem – Esquerra Unida va presentar una moció al ple municipal, subscrita per Sant Boi En Comú, que ressaltava els valors de la Segona República en el seu 90è aniversari. La moció va aconseguir el suport majoritari de la resta de grups.

Imatge d’arxiu d’un ple municipal telemàtic // Captura de pantalla

Aprofitant la commemoració dels 90 anys de la proclamació de la Segona República, que es van celebrar el passat 14 d’abril, el grup municipal Podem – Esquerra Unida de l’Ajuntament de Sant Boi va presentar una moció que donava suport a aquesta efemèride en el passat ple municipal del mes d’abril.

La moció va aconseguir els vots a favor de PSC, ERC i Sant Boi En Comú, l’abstenció de la regidora no adscrita i l’únic vot en contra de Ciutadans. Des del grup Podem – Esquerra Unida equiparen aquesta situació a la de 1936, «on tots els partits de l’arc de l’esquerra es van unir en una coalició anomenada Front Popular per tal de vèncer a les urnes al front representat per la dreta«.

«Continua sent necessari ressaltar els valors de la Segona República», diuen des de Podem Esquerra Unida

Des de Podem – Esquerra Unida afirmen en una nota de premsa que, en l’últim ple, «vam observar com encara se segueix justificant el cop d’estat del General Franco i l’establiment d’un estat feixista.» Ho atribueixen al fet que el regidor de Ciutadans, Lluís Tejedor, va posar a la mateixa alçada la Segona República i el Franquisme, «atribuint el fracàs de la República a la violència anticlerical, obviant el fet que el primer període democràtic del nostre país va acabar amb un cop d’estat feixista recolzat per l’Alemanya nazi o l’Itàlia de Mussolini.”

El grup municipal acaba denunciant que “aquest fet evidencia que avui continua sent necessari ressaltar els valors de la Segona República, i que aquests no es quedin en l’oblit, perquè no es puguin repetir actes tan horribles i dolorosos que van esdevenir al nostre país.” Per aquest motiu, van presentar la moció de suport als valors de la Segona República en el darrer ple municipal.

Recomanacions personalitzades