Sant Boi tanca una Festa Major amb restriccions, però amb molt bona acollida

Des del consistori asseguren que organitzar la festa grossa de Sant Boi d’enguany ha estat «molt laboriós», però que el resultat és «satisfactori». El pregó a càrrec dels sanitaris ha estat una de les activitats més emotives.

La festa es va dividir en quatre escenaris a diferents indrets de la ciutat // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi ha celebrat una Festa Major diferent. L’edició de l’any passat ja es va haver de quedar guardada en un calaix arran de la decisió de l’Ajuntament de suspendre totes les activitats presencials a causa de la pandèmia, i en aquest 2021 el consistori volia apropar la celebració a tots els indrets de la ciutat.

Per això, la Festa Major es va repartir en quatre escenaris diferents que acollien activitats simultàniament: Can Massallera, els jardins de Can Castells i els patis de les escoles Antoni Gaudí i Josep Mª Ciurana. Segons explica a Sant Boi Diari el regidor de cultura de l’Ajuntament, José Manuel González, “l’objectiu era tenir una oferta àmplia i diversa perquè tothom pogués gaudir de la festa”.

Des del consistori també asseguren que el treball d’organització ha estat “molt laboriós”, ja que s’ha hagut de crear una Festa Major que s’adaptés a les mesures dictades per les autoritats sanitàries i que, al mateix temps, oferís propostes diverses. Però tot i així, González està “més que satisfet” amb el resultat.

En xifres, unes 13.000 persones han assistit als espectacles, i 4.200 d’elles ho han fet a espectacles familiars. «Això significa que els santboians i santboianes han acollit molt bé les propostes«, argumenta el regidor. A més, també assegura que la qualitat dels espectacles que s’han pogut veure «ha estat molt alta» perquè «molts d’ells han anat a càrrec de gent de Sant Boi, i la nostra prioritat és sempre donar sortida i posar en valor el talent local

El concert de ’31 FAM’, un dels espectacles amb més demanda // Ajuntament de Sant Boi

Els espectacles familiars i juvenils, els més valorats

Segons el regidor de cultura de l’Ajuntament, l’activitat que més ha agradat entre els santboians i santboianes ha estat l’espectacle familiar ‘El Pot Petit’, un concert per a tota la família que unia la música amb el teatre i les titelles. Les entrades es van exhaurir molt de pressa i molta gent es va quedar amb ganes d’assistir-hi. Una altra de les propostes que també van valorar molt els ciutadans de Sant Boi, sobretot els més joves, va ser el concert de ’31 FAM’.

Un pregó molt emotiu

El pregó que va donar el tret de sortida a la festa va ser a càrrec de dos treballadors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i va servir per retre homenatge a totes les persones vinculades al sector sanitari de Sant Boi. «Vam poder escoltar el testimoni de dues persones que van viure la pandèmia des de la trinxera, treballant contra la Covid i ajudant a molta gent que ha patit. L’impacte va ser molt potent, perquè ens va tocar la fibra, i la resposta de la gent va ser extraordinària«, sentencia José Manuel González.

El pregó va anar a càrrec de dos treballadors sanitaris // Ajuntament de Sant Boi

La d’enguany ha estat una Festa Major diferent a Sant Boi. Però, tot i la dificultat a l’hora de dissenyar-la, s’han pogut viure grans moments que l’Ajuntament ha recollit en aquesta galeria de fotos.

Recomanacions personalitzades