Arrenca la Festa Major de Sant Boi adaptada a la pandèmia

Fins al 23 de maig la ciutat tornarà a gaudir de la seva Festa Major amb activitats presencials. Serà una edició especial adaptada als protocols de la Covid. El pregó ha estat a càrrec dels treballadors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Imatge de la Festa Major de Sant Boi del 2018 // Arxiu

Arrenca la Festa Major a Sant Boi de Llobregat, després que l’edició del 2020 es quedés en un calaix arran de la decisió de l’Ajuntament de suspendre-la per la situació de pandèmia. Enguany, la ciutat tornarà a gaudir de la festa grossa de manera presencial, però d’una manera especial.

La celebració començava aquest dimecres i s’allargarà fins al 23 de maig. Es repartirà per diferents barris amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i també de fer-la arribar a tothom. Per aquest motiu, hi haurà diferents escenaris repartits pels barris en què es faran actuacions musicals amb distància de seguretat i controls d’aforament.

El pregó que obria la Festa s’ha fet aquest dimecres i ha estat a càrrec dels treballadors i treballadores del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, per fer un homenatge a totes les persones vinculades al sector sanitari a Sant Boi.

La Festa es repartirà per diferents espais i tindrà actuacions d’artistes locals i consolidats

Can Massallera, els jardins de Can Castells i els patis de les escoles Antoni Gaudí i Josep Mª Ciurana seran els principals escenaris d’actuacions i activitats. La gran majoria d’activitats són gratuïtes, però amb reserva prèvia.

La festa comptarà amb artistes de renom com Mishima, Roger Mas, Las Migas, Maruja Limón, 31 FAM i DEVA. Però, també tindrà actuacions d’artistes locals: Maria Martí, un quintet musical liderat per Toni Solà, la cantant portuguesa però establerta a Sant Boi Auroora, el Concert desconfinat de la Coral Renaixença i un cabaret amb Josep Sabat «Nano» al capdavant.

Els aforaments dels espectacles són limitats, per això des de l’Ajuntament demanen fer una reserva d’entrades «responsable«, i cancel·lar les reserves fetes, si finalment no es fan servir.

Dansa i cultura popular per a tota la família

Els espectacles per a tota la família seran un altre plat fort de la programació de la Festa Major d’enguany. A més, la cultura popular estarà representada amb la trobada gegantera i els espectacles de foc dels Diables de Sant Boi i Casablanca; així com amb la trobada de puntaires. El Festival Flamenc, organitzat per la Coordinadora d’Entitats Andaluses, també hi estarà present. Tot plegat adaptat a les mesures anti-covid.

Pel que fa a la dansa, se celebraran les iniciatives ‘Sant Boi es mou’ i ‘Tarda de balls de saló’ de la Jove Companyia de Dansa Loida Grau; a més de l’exhibició del projecte ‘Vincticuatreset’, de l’acadèmia de ball ‘L’Estudi’, els concerts de l’alumnat de l’escola de música Pilar Villanueva i ‘La Cápsula’, i el tradicional Daltabaix de l’Escola de Música Blai Net.

Curts i teatre de Sant Boi

La programació de la FM inclou també diferents activitats dedicades a les arts visuals i escèniques locals, amb la cinquena edició del festival de curtmetratges ‘Fest Boi’, promogut per la productora santboiana Axe Films. A més també es representarà l’espectacle ‘La millor nit de la teva vida’, una producció sorgida en el marc del Pla de xoc municipal per a la reactivació del sector cultural a Sant Boi. Des del consistori afirmen que «la recuperació de la Festa Major vol contribuir a la reactivació social i econòmica de la ciutat«.

El cartell d’enguany, obra de la il·lustradora santboiana Natàlia Vázquez // Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades