CCOO denuncia davant Inspecció de Treball les males condicions dels treballadors del Benito Menni

El sindicat assegura que l’hospital no està proporcionant EPIs suficients a la seva plantilla. Tampoc estarien pagant les hores extres d’uns treballadors que han realitzat jornades de 12 hores. Fonts del Benito Menni s’han mostrat contrariats amb aquesta informació i asseguren que les acusacions són infundades.

Complex assistencial Benito Menni // Cedida

El sindicat de Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat l’hospital Benito Menni davant Inspecció de Treball pels suposats reiterats «incompliments» amb les seves obligacions respecte als treballadors.

Segons el sindicat, la plantilla esta patint la falta d’Equips de Protecció Individual (EPIs). En un dels episodis, CCOO assegura que el personal de l’Hospitalet s’ha vist obligat a reutilitzar els uniformes de treball o rentar-los a casa perquè els disponibles se’ls està quedant l’Hospital de Sant Boi. El complex té diferents equipaments sanitaris i la seu a Sant Boi.

A banda, el sindicat ha manifestat que la plantilla està treballant en torns de fins a 12 hores diàries i que no està cobrant el que corresponent a les hores extra, fet que també afecta a l’hospital de Sant Boi. Per últim, destaquen que s’ha negat al personal rebre diverses donacions d’aliments per part d’empreses i marques que CCOO ha gestionat enmig de la pandèmia.

Aquest és el segon cop que CCOO denuncia les condicions laborals que els treballadors han patit en plena pandèmia del coronavirus. Però les discrepàncies venen de lluny. El 2018, la mateixa secció sindical posava sobre la taula les deficiències en les condicions de la plantilla, i ho tornava a fer a començaments del 2020. En tots els casos, el centre ha negat la veracitat de les acusacions del sindicat.

L’hospital, «sorprès»

Fonts de l’hospital asseguren que aquestes acusacions són totalment infundades. El director de l’Àrea de Persones de Benito Menni CASM, Pedro Flores, explica a Sant Boi Diari que la situació de falta d’EPIs no només s’ha viscut al Benito Menni sinó que ha estat recurrent a tots els hospitals. Malgrat això, indica que, «dins de la dificultat» se n’han sortit prou bé.

Pel que fa a les hores extra, Flores reconeix que és cert que hi ha hagut «un error en el nou programa informàtic» però que l’empresa ja ha traslladat als treballadors «el compromís de pagar la diferència», un cop s’hagi esmenat l’error.

Tot i així, es mostra «sorprès» davant les queixes i assegura que, contràriament al que indica el sindicat, la comunicació és fluïda. Pel que fa als torns de treball, explica que hi ha treballadors que han manifestat la seva voluntat de continuar amb torns més llargs però que l’hospital s’hi ha negat.

Recomanacions personalitzades