L’Ajuntament es compromet a dissenyar polítiques de diversitat sexual

El ple municipal ha aprovat una declaració institucional a favor dels drets del col·lectiu LGBI, amb el dia Internacional de l’Orgull LGTBI a l’horitzó. El text ha rebut el suport de la totalitat del consistori.

LGTBI // Arxiu

El 28 de juny se celebra el dia Internacional de l’Orgull LGTBI. És per això que, durant la sessió plenària d’aquest mateix mes, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha aprovat una declaració institucional amb l’objectiu de «commemorar, reivindicar i reconèixer la igualtat i dignitat del col·lectiu».

El regidor Marc Aguilà ha estat l’encarregat de llegir el text que s’ha aprovat amb el suport de tots els grups amb representació al consistori. La declaració reconeix que el confinament ha promogut que algunes persones LGTBI hagin patit més directament el «rebuig intrafamiliar» i, a conseqüència, hagin vist incrementat el seu sentiment «d’angoixa».

Davant d’aquesta realitat, l’Ajuntament ha indicat que vol que «el col·lectiu LGTBI visqui lliure de LGTBI-fòbies i gaudeixi avui i sempre de la seva dignitat humana i la llibertat per estimar, sentir i expressar-se com desitgi». Per tant, es compromet a «continuar dissenyant polítiques per la diversitat sexual i de gènere».

Per últim, Aguilà ha assegurat que «des de l’Ajuntament volem seguir avançant de la mà de totes les administracions del territori per assolir un municipi lliure i divers, respectuós i obert davant de la diversitat de les persones».

Recomanacions personalitzades