Treballadors del Benito Menni tornen a denunciar les seves condicions laborals

La secció sindical de CC.OO del centre de salut mental Benito Menni referma la seva denúncia sobre les condicions laborals dels empleats.

La pancarta que es pot veure al centre de salut mental Benito Menni CASM de Sant Boi de Llobregat // Cedida
La pancarta que es pot veure al centre de salut mental Benito Menni CASM de Sant Boi de Llobregat // Cedida

Una part dels treballadors del centre de salut mental Benito Menni han tornat a denunciar la falta de recursos humans a l’hospital. Sostenen que s’estan provocant situacions crítiques. El sindicat Comissions Obreres (CC.OO) indica que hi ha una «sobrecàrrega» de feina pel fet que no s’estan cobrint les baixes, les excedències ni les jubilacions, i assegura que la plantilla actual no és suficient per fer front a les necessitats dels pacients.

Així ho ha defensat un membre de la secció sindical de CC.OO, que no ha volgut ser identificat, i que descriu situacions dramàtiques tant pels infermers i Tècnics en Cures Auxiliars d’Enfermeria, que es veuen col·lapsats, com pels mateixos pacients, que no són atesos correctament i, segons ell, «fora dels murs del centre, ningú se’n entera». El sindicat també ha fet un comunicat en el mateix sentit.

Alguns dels treballadors «no han pogut amb la pressió» i les baixes han augmentat en un 241% durant els últims 5 anys, segons asseguren els representants del sindicat i tal com indica una pancarta que es va penjar al centre. Els que aguanten, d’altra banda, denuncien que han de prendre «ansiolítics i antiinflamatoris». «Si es desatén al que cuida, el pacient també queda desatès», assegura el membre de CCOO.

És per això que ell i els treballadors que pertanyen a CCOO denuncien sota el lema: «Si estem tan bé, per què ens sentim tan malament?». Es refereixen al fet què l’hospital hagi rebut el segell d’excel·lència europea, entre moltes d’altres certificacions de qualitat, però els que hi treballen es trobin sota condicions tan «lamentables».

El centre ho nega

Fonts de l’hospital asseguren que les queixes no es fonamenten en la realitat objectiva de l’entitat, i recorden que el Benito Menni ha vetllat sempre per l’acompliment d’unes bones condicions laborals i del conveni col·lectiu del sector vigent. Amb tot, prefereixen no fer declaracions públicament.

Recomanacions personalitzades