Pau Capell farà l’ultra trail del Mont Blanc sol després de l’anul·lació pel coronavirus

L’esportista santboià ha decidit fer el recorregut en solitari després que la competició oficial s’hagi anul·lat a causa de la pandèmia. «Serà més difícil perquè no hi ha rivals ni la mateixa motivació», diu Capell.

Pau Capell va guanyar l’UTMB 2019 // José Miguel Muñoz

Pau Capell ha anunciat que, tot i la cancel·lació, correrà l’Ultra Trail del Mont Blanc en solitari per batre el rècord de la prova de 20 hores i 19 minuts. El santboià, campió de la cursa l’any passat, farà el recorregut de 171 quilòmetres amb 10.000 metres positius el 28 d’agost a les sis de la tarda a Chamonix. Analitza el repte en dues entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1.

Al ‘Tot Gira’ de Catalunya Ràdio, el vigent campió de l’Ultra Trail World Tour ha explicat que «la idea va sorgir quan es va anul·lar la prova amb l’objectiu de fer el rècord de la cursa». «Tindré avituallaments perquè vull que sigui la sensació d’una UTMB normal», ha afegit. Respecte a l’any passat, el santboià ha dit: «La complicació serà saber que ets tu qui està corrent contra el Pau Capell del 2019». També ha assegurat que «serà més difícil perquè no hi ha rivals ni la mateixa motivació».

L’esportista català ha dit en l’entrevista al ‘Superesports’ de RAC1: «Vaig decidir fer el repte en solitari quan es va cancel·lar l’UTMB». Capell ha remarcat que «el projecte és en solitari i no vol cap persona que l’ajudi a córrer més ràpid». «Vull ser jo sol contra el crono de l’any passat». També ha valorat la cursa sense contraris: «És un inconvenient perquè surts sol, no tens referències i has de tenir clara l’estratègia».

El santboià ha guanyat la Transgrancanaria, el Trail Porto Moniz a Madeira i l’Ultra Huachi de Mèxic aquesta temporada abans del confinament.

Recomanacions personalitzades