La regidora Olga Puertas abandona C’s en sentir-se “apartada i vetada” dels òrgans de decisió municipal

La cap de llista de la formació taronja, que fa vuit anys que està a l’Ajuntament, se’n va del partit i continuarà com a edil no adscrita. Denuncia “una campanya per eliminar-me de persones sense cap vinculació amb Sant Boi i que utilitzen el municipi per altres interessos”.

La regidora Olga Puertas ha abandonat C’s i seguirà com a no adscrita // Arxiu

La regidora de l’Ajuntament de Sant Boi, Olga Puertas, ha deixat la militància de C’s després de denunciar “una campanya per eliminar-me de persones sense cap vinculació amb el municipi i que l’utilitzen per a altres interessos”. Malgrat la renúncia, Puertas ha assegurat a Sant Boi Diari que “ja he presentat la petició per continuar al consistori com a regidora no adscrita”. La sortida de Puertas, candidata de C’s a les darreres eleccions municipals, es produeix després que, “el partit m’hagi imposat dos companys que, no només desconeixen la realitat de Sant Boi, sinó que han volgut apartar-me i vetar-me dels òrgans de decisió municipal”.

La gota que ha vessat el got, segons explica la regidora, ha sigut la decisió dels seus dos companys de partit (Lluís Tejedor i Carles Campdepadrós) de retirar la seva presencia en comissions i la representació en empreses municipals. A més, Puertas assegura sentir-se “incòmoda” amb el canvi d’estratègia de C’s en l’àmbit estatal. Segons afegeix, “fins ara he resistit la situació perquè aquests girs no afectaven l’esfera municipal”. En tot cas, la ja regidora no adscrita recorda que el naixement del partit al Baix Llobregat procedeix “d’una base obrera que en un determinat moment es va sentir desencantada amb algunes idees del PSC”.

“Maniobra partidista”

Les divergències entre Puertas i la direcció de C’s ja es remunten al 2017, quan es va celebrar el referèndum d’independència. De fet, un any després, la regidora va denunciar que un dels dos actuals regidors que té C’s a l’Ajuntament de Sant Boi va postular-se com a cap de llista a les municipals. Tot i que finalment, la candidata a l’alcaldia va ser ella, amb la composició del nou consistori, el portaveu del partit és Lluís Tejedor. “Els meus companys mai fins ara havien sigut regidors i no tenen cap vinculació amb Sant Boi i han maniobrat per eliminar-me i poder entrar a la Diputació de Barcelona gràcies al seu acte de regidor”. Així, Lluís Tejedor va ser noment portaveu adjunt de la formació taronja a l’ens provincial.

A partir d’ara, Puertas seguirà com a regidora no adscrita i garanteix que “continuaré treballant amb mocions i propostes per millorar la vida dels santboians”. Puertas forma part de l’Ajuntament de Sant Boi com a regidora des de l’any 2011 quan treballava pel PP i va entrar com a independent. En una entrevista electoral amb aquest diari, va comentar que “jo sempre he sigut conscient que C’s és un partit vertical a l’hora d’escollir els membres de les llistes electorals”.

Recomanacions personalitzades