Moret crida a recuperar l’esperit «integrador» del 1976

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat apel·la al «diàleg» durant la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. La tomba de Rafael Casanova rep la visita de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, i de la delegada del govern estatal a Catalunya, Teresa Cunillera.

Lluïsa Moret, durant el seu discurs // Guillem Fotògrafs

Amb els paraigües de protagonistes. Van ser el complement indispensable dels polítics i autoritats que van visitar Sant Boi de Llobregat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, aprofitant per fer la clàssica ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova. Tot i la proximitat entre els dos punts, dels Jardins de Can Torrents a l’església de Sant Baldiri més d’un es va mullar per la pluja intermitent.

A l’interior de la parròquia, una vegada feta l’ofrena floral, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va realitzar un breu discurs on va a tornar a apel·lar a la necessitat de «treballar des del diàleg» per aconseguir una Catalunya «pròspera i justa».

La socialista, que poc abans d’iniciar el seu parlament va escoltar consignes de «llibertat presos polítics» per part d’alguns dels assistents, va fer una crida per «recuperar l’esperit de 1976», evocant la històrica manifestació celebrada a Sant Boi l’11 de setembre d’aquell any.

Un esperit «integrador i inclusiu», segons va descriure Moret. «A Sant Boi volem ser hereus i hereves de l’esperit de la diada del 1976 i que sigui un símbol del nostre compromís ferm amb Catalunya i amb la seva gent», va sentenciar.

Budó i Cunillera, màximes autoritats

Després de la visita del president de la Generalitat de l’any passat, la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, i la delegada del govern estatal a Catalunya, Teresa Cunillera, van ser les màximes autoritats en visitar Sant Boi.

Budó, en declaracions als mitjans locals, va tillar la Diada a Sant Boi com «un acte de suma i també de reivindicació». La portaveu del govern català també va fer una «crida al diàleg» i va opinar que actes com aquest «ajuden» a aconseguir-ho.

Budó, Cunillera, Moret i Costa fent l’ofrena floral // Guillemfotògrafs

Per la tomba de Rafael Casanova també van passar el vicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa; la diputada adjunta de l’Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona i alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, el vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; i la consellera de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lourdes Borrell. Com és tradicional, diferents alcaldes i alcaldesses de la comarca, així com representants de diferents partits polítics també van visitar Sant Boi.

Qui tampoc van faltar a l’acte van ser nombroses entitats santboianes, vingudes de tots els barris de la ciutat, que també van fer la seva ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova. L’acte va començar amb la interpretació del Cant de la Senyera i la hissada de bandera, lliurada pel director del Col·legi Sant Josep, centre educatiu que celebra el seu 50è aniversari.

Recomanacions personalitzades