La compravenda d’habitatges cau un 8% a Sant Boi durant l’últim any

Un informe sobre conjuntura econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat mostra que entre gener i març d’enguany s’han fet 201 operacions, 25 menys que en el darrer trimestre de l’any passat. Tot i que l’atur ha baixat en 79 persones des de 2017, la població continua sent la segona de la comarca amb la xifra més alta de desocupats.

Sant Boi ha fet 201 compravendes durant el primer trimestre // Arxiu

El mercat immobiliari de Sant Boi s’ha estancat en els darrers temps. Així es desprèn de l’Informe sobre la Conjuntura Econòmica del primer trimestre de 2019, elaborat pel Fòrum Empresarial del Llobregat. La compravenda d’habitatges entre el gener i el març d’enguany s’ha quedat a les 201 operacions, un 8,64% per sota de les 220 del mateix període de 2018. La diferència encara és més gran si la comparació es fa amb el quart trimestre de 2018, en el que la xifra d’operacions va ser de 226, un 11% més.

A la comarca del Baix Llobregat, en el primer trimestre de 2019 s’han venut 2.829 habitatges, el què implica un augment del 2,84% respecte al primer trimestre de l’any passat. El municipi que més ha crescut ha estat El Prat de Llobregat amb un augment de 62 operacions. L’Hospitalet és la població on més disminueix el nombre de transaccions. Sant Boi és la tercera població on s’ha fet més compravenda de pisos. «Aquestes bones xifres són pitjors que en el darrer trimestre de 2018, quan el nombre total d’operacions va assolir la xifra de 3.075 transaccions», assegura l’informe.

Menys atur i més ocupació

En canvi, l’atur a Sant Boi presenta registres positius. En els dos darrers anys, la xifra de persones sense feina ha baixat en 739, passant de les 5.410 del primer trimestre de 2017 a les 4.671 del mateix període d’enguany. En relació a l’any passat, ha caigut en 269 persones. Malgrat aquest descens, Sant Boi continua sent la segona població de la comarca, després de L’Hospitalet, amb la desocupació més alta. En els 31 municipis del Baix Llobregat, l’atur va augmentar en 570 persones durant el primer trimestre de l’any 2019, passant de 53.398 aturats a finals de l’any 2018 a 53.968 aturats a finals de març.

«La baixada de l’atur ha anat acompanyada d’una pujada de la població ocupada», es detalla a l’estudi. Entre gener i març de 2019, hi havia 27.208 persones ocupades a Sant Boi, 196 més que fa un any. Al Baix Llobregat, l’augment de l’ocupació́ en el mateix període ha sigut de 4.352 persones.

Recomanacions personalitzades