El Ple aprova demanar a la Generalitat la creació d’una Escola Oficial d’Idiomes

La moció, presentada per Podem, s’ha aprovat per unanimitat i insta a evitar que els estudiants hagin de marxar a Cornellà i Viladecans. La formació morada proposa que la seu s’ubiqui al Palau de Marianao per dinamitzar la zona.

Exposició educativa a Can Massallera // Arxiu

El darrer ple de l’Ajuntament de Sant Boi ha aprovat per unanimitat demanar al Departament d’Educació de la Generalitat la creació d’una seu de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a Sant Boi. La moció, presentada a la sessió per Podem EUiA, forma part de les propostes educatives amb les quals la formació es va presentar a les eleccions municipals del passat mes de maig. El regidor Xavier Alejandre va ser l’encarregat de defensar el text.

El portaveu de Podem a l’Ajuntament, Jorge Romero, ha indicat a Sant Boi Diari que “la mesura té l’objectiu d’evitar que la gent de Sant Boi s’hagi de traslladar a Cornellà i Viladecans per estudiar un idioma”. Tot i que encara no s’ha concretat la ubicació i es tracta d’un projecte que ha de dur a terme el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Romero planteja la possibilitat de situar-lo al Palau de Marianao. “Seria una forma de revitalitzar la zona del parc i de l’edifici, que ara mateix pateixen una manca de manteniment”.

Reforçar la línia d’autobusos

Per tal de facilitar l’arriba dels futurs estudiants al centre de l’EOI, en cas que s’ubiqui al Palau de Marianao, Romero demana reforçar les línies d’autobusos que connecten amb aquest destí per millorar i garantir la mobilitat. La iniciativa de Podem respon a la necessitat que els ciutadans de Sant Boi puguin gaudir d’una oferta específica i pública per estudiar idiomes. Romero recorda que “resulta més assequible que als centres privats”.

Encara que la decisió final està a les mans del Govern, Romero reclama al govern municipal del PSC que busqui una ubicació que no representi una gran inversió per la ciutat, sinó que només requereixi adequar les instal·lacions. En relació a l’autorització, Podem demana a l’equip de govern que pressioni i faci les gestions necessàries davant d’Ensenyament. La formació política diu que el fet que Sant Boi, la segona població més pobre de la comarca del Baix Llobregat i una renda per sota de la mitjana estatal, no tingui la seu de l’EOI és una anomalia.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha assegurat que Sant Boi és el primer municipi que està a la llista d’espera dels sol·licitants en el moment que el Departament d’Educació disposi d’una partida pressupostaria. La regidora de Ciutat Educadora, Alba Martínez (Sant Boi en Comú) comenta que ja s’ha produït la primera reunió amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló.

Recomanacions personalitzades