La Fundació Humana recupera més de 16.000 peces de roba usada entre gener i juny

La xifra de 6,3 tones a Sant Boi està un 23% per sota de la recollida l’any passat. Al Baix Llobregat, l’entitat ha donat una nova vida a 266.000 peces amb una finalitat social i ambiental.

Un home diposita una bossa de roba usada a un contenidor // Humana

Els contenidors que la Fundació Humana té als carrers de la ciutat de Sant Boi han recollit 6,3 tones de roba usada entre els mesos de gener i juny. Aquesta xifra suposa recuperar i reutilitzar 167.000 peces de roba durant el primer semestre de l’any. Així ho recullen les dades aportades a Sant Boi Diari per la Fundació Humana. Tot i que la quantitat de roba és un 23% inferior a les 8,2 tones del mateix període que l’any passat, l’entitat destaca la importància de “promoure el reciclatge tèxtil”.

A la comarca del Baix Llobregat, Humana ha recuperat 128,5 tones de tèxtil al primer semestre del 2019 amb una finalitat social i ambiental, la qual cosa representa un augment del 14% respecte al mateix període de l’any anterior (112,5 tones). Aquest registre equival a 266.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran allargat el cicle de vida útil.

Benefici ambiental

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s’utilitzen, però estan en bon estat i poden tenir una segona vida. Humana recorda que “la reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental: contribueix a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic”. Les més de 128 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 407 tones de CO2 a l’atmosfera, fet que ajuda a combatre el canvi climàtic.

La responsable de la Fundació a Catalunya, Àgata Soler-Roig, assenyala que “ens hem consolidat com un agent de l’economia social, l’economia verda i l’economia circular, que generem recursos, ocupació, incidió en l’àmbit local i promovem el desenvolupament en l’entorn més proper”.

Malgrat que la gran part de la roba que els catalans rebutgem és susceptible de tenir una segona vida, només un 12% es recupera selectivament per un gestor autoritzat per a promoure’n la reutilització o reciclatge, segons l’Agència de Residus de Catalunya. El residu tèxtil és la cinquena fracció que més es genera (després de l’orgànica, envasos i plàstics, paper i cartó, i vidre) i la que té el percentatge de valorització més alt, per sobre del 90%.

Recomanacions personalitzades