Sant Boi tindrà 15 nous contenidors per recollir roba usada

La ciutat multiplica per dos el nombre d’instal·lacions i comptarà amb una trentena. El reciclatge permet la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió.

L’alcaldessa, a un dels punts on s’ha instal·lat un altre contenidor de roba usada // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi i l’entitat Solidança Roba Amiga han signat un conveni de col·laboració per ampliar el programa de recollida selectiva de roba usada. Aquest permetrà la instal·lació de 15 nous contenidors a diferents barris de la ciutat. El consistori assegura que “l’objectiu del programa Roba Amiga, que funciona des de l’any 2002, és augmentar la quantitat de roba usada i crear nous llocs de treball.

Amb aquesta incorporació, Sant Boi ja disposa de 30 contenidors de roba usada. El consistori preveu que amb els nous instal·lats, el reciclatge de roba usada augmenti durant tot l’any 2019. La iniciativa contribueix a promoure la inserció laboral de les persones amb risc d’exclusió. De fet, l’any 2017 es van recollir 6,7 tones de roba usada.

Contenidors i botigues

L’Ajuntament de Sant Boi està realitzant el projecte amb l’entitat Roba Amiga, un programa de recollida selectiva de roba usada gestionat per empreses d’inserció laboral. La iniciativa està gestionada per empreses d’inserció laboral amb presència a més de 250 municipis de tot Catalunya. Gràcies a la implantació, ha creat una xarxa de contenidors i una vintena de botigues de roba de segona mà de qualitat i de baix cost.

Recomanacions personalitzades