Foment aplaça la represa de les obres de la variant fins el 2020

El ministeri es reuneix amb les alcaldesses de Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i de Torrelles de Llobregat i es compromet a què l’execució es faci l’any vinent. Les obres del tram es van iniciar fa una dècada.

Reunió de Foment amb les alcaldesses dels municipis afectats // Ajuntament de Sant Boi

El Ministeri de Foment s’ha compromès a reprendre el projecte de la variant C-245 i a signar un protocol per desdoblar la connexió de la BV-2002 amb l’autovia A2. En un comunicat, l’Ajuntament de Sant Boi ha informat d’una reunió entre la seva alcaldessa, Lluïsa Moret, i les seves homologues de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich i la de Torrelles de Llobregat, Isabel Martínez, amb el secretari general d’Infraestructures, José Javier Izquierdo.

Durant la trobada, Izquierdo va comentar “el compromís del Ministeri de Foment de comptar abans de finals d’aquest any amb el projecte de finalització de la variant de la carretera comarcal C-245”. D’aquesta, està prevista la seva execució al llarg de l’any 2020. Aquesta obra, que connecta la Ronda Litoral amb l’autopista C-32, és una infraestructura essencial per a la mobilitat, “especialment per la millora i els accessos i sortides de la població de Sant Boi”. El projecte es va iniciar l’any 2009 i des de llavors ha tingut interrupcions i ajornaments.

Unitat d’acció dels municipis

Els quatre ajuntaments afectats per les obres de la variant han mantingut des de fa anys una unitat d’acció per reivindicar la millora de la infraestructura. Per aquest motiu, valoren de forma positiva que s’hagin reprès les converses i les solucions acordades.

Per altra banda, Foment també ha promès que signarà un protocol de col·laboració amb la Diputació de Barcelona per desdoblar el ramal de connexió entre la BV-2002 i l’autovia A2 i la modificació de la rotonda de Sant Vicenç dels Horts que connecta la BV-2002 amb l’A2 i la B23. Les dues actuacions, que havien de realitzar-se un cop finalitzades les obres de la variant, reduirien el col·lapse de la rotonda i els accessos a l’autovia i a l’autopista en hores punta i millorarien la mobilitat dels veïns i les veïnes de les poblacions. Està previst que el projecte executiu estigui finalitzat a finals de 2019.

Recomanacions personalitzades