Front comú dels ajuntaments afectats per la paràlisi de la variant C-245

Després que el Parlament i l’Ajuntament hagin mogut fitxa per pressionar al ministeri de Foment per la finalització de les obres de la connexió entre autopistes, ara els batlles de Sant Boi, Sant Vicenç, Santa Coloma i Torrelles s’articulen en un nou front reivindicatiu.

Els alcaldes de la BV-2002 fan pinya per tal que es reprenguin les obres // Ajuntament de Sant Boi

Els alcaldes de la BV-2002 fan pinya per tal que es reprenguin les obres // Ajuntament de Sant Boi

L’estratègia de pressió al ministeri de Foment per tal que les obres de connexió entre l’A-2 i la C-32 es tornin a posar en marxa va sumant suports. Si primer va ser el Parlament que va demanar que les obres s’executin aquest 2017, i després va ser l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, la qui va enviar una carta al ministre sol·licitant una reunió urgent, ara són tots els municipis de la carretera BV-2002 els que fan pinya.

Les alcaldesses de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts i l’alcalde de Torrelles demanen que es reprenguin els treballs al més aviat possible, amb un calendari clar d’execució, sense més interrupcions i amb el compromís de mantenir informades les administracions locals afectades i d’incorporar millores que minimitzin l’impacte en el territori i les molèsties causades a la ciutadania.

Aquests municipis, que sumen 125.000 habitants, són els principals afectats per l’aturada de les obres, ja que la carretera BV-2002 que s’inicia a Sant Boi és el seu principal eix viari, i la construcció de la variant i la connexió entre autopistes provocarà talls i desviaments de trànsit pels seus municipis. Per aquest motiu la represa i calendarització de les obres és tan important.

Els batlles han informat a través d’un comunicat que sol·licitaran una reunió conjunta al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, i al diputat d’Infraestructures Urbanes i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, per demanar el suport d’aquestes dues institucions «a les reclamacions del territori davant del menysteniment del govern de l’Estat». Els alcaldes consideren que el retard d’anys en l’execució de les obres i la paralització actual «són incomprensibles, i un exemple de mala gestió dels recursos públics». També opinen que l’execució de la variant de la C-245 «s’està gestionant amb opacitat, insensibilitat, menyspreu i deslleialtat al territori i a les institucions que el representen».

Recomanacions personalitzades