La guia de la Fira de la Puríssima 2016 amb l’imprescindible

Els 6, 7 i 8 de desembre arriba la 70ena edició de la Fira de la Puríssima de Sant Boi, un dels esdeveniments més importants de la ciutat. Seran tres dies de gastronomia, tradició, comerç, art… Amb enguany la novetat de l’espai Made in Sant Boi, on es reunirà la innovació i creativitat santboianes. Aquí trobaràs la guia útil per no perdre’t res de la mostra santboiana.

S'espera que la Fira rebi 300.000 visitants // Ajuntament de Sant Boi

S’espera que la Fira rebi 300.000 visitants // Ajuntament de Sant Boi

La Fira de la Puríssima arriba a la 70a edició i, juntament amb la Fira de la Candelera de Molins de Rei, és una de les més antigues de la comarca i de Catalunya. El 6, 7 i 8 de desembre la ciutat es revoluciona i es prepara per acollir mig miler d’expositors i més de 300.000 visitants, que resulten un impacte econòmic a la ciutat de més de 5 milions d’euros. «Tenim una fira totalment consolidada, buscant l’equilibri entre la tradició i la innovació», ha explicat l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, durant la presentació de la fira.

La Puríssima aposta enguany pel talent santboià, en el nou espai Made in Sant Boi que se situarà al carrer Baldiri Aleu, i per potenciar la cultura, l’espai gastronòmic i els productes agrícoles locals.  «Amb la Fira ens volem projectar al món, reivindiquem Sant Boi com la ciutat tan maca que és i que ens fa somniar», ha afirmat Elena Amat, regidora de comerç. Tot seguit us expliquem els impresicindibles de la Fira de la Puríssima 2016.

Commemoració dels 70 anys

L’Ajuntament celebra aquesta edició tan especial mostrant a l’exposició municipal una col·lecció de cartells històrics del certamen, titulada «Fira de la Puríssima: 1932-2016… com t’imagines la Fira el futur?». L’stand institucional esdevindrà, a la vegada, un salt temporal al passat de la fira que serà l’exemple pragmàtic de la combinació de tradició i modernitat.

Novetat Made in Sant Boi

Una de les novetats d’aquesta edició de la Fira és el primer Made in Sant Boi, que reunirà en un sol espai l’emprenedoria cultural i els projectes d’economia de col·laboració que hi ha a la ciutat. Serà al final del carrer Baldiri Aleu (tocant amb la ronda), on hi haurà set contenidors on un centenar d’artistes crearan i difondran les seves obres. També al llarg dels tres dies de la Fira exhibiran els seus serveis, hi haurà xerrades, debats i actuacions musicals.ls

La Fira creix al nucli antic

També una de les novetats d’aquest any és que el recorregut de la Fira s’amplia, i el carrer O’Donnell s’incoporpora a la festa. L’Ajuntament ha explicat que l’augment de concurrència ha fet que en passades edicions el carrer Major i l’Alou es quedessin petits, i incorporant aquest carrer esperen millorar la mobilitat.

Els fadrins de la Fira // Ajuntament de Sant Boi

Els fadrins de la Fira // Ajuntament de Sant Boi

Degustació de fadrins

Enguany també es reivindicarà el postre típic de la Fira de la Puríssima, el Fadrí, ja que diversos restauradors de la ciutat l’han repensat i el comercialitzaran durant aquests tres dies. Es podrà tastar a l’estand de la plaça de l’Ajuntament i comprar als establiments: El Panet, pastisseria Les Delicies de Joel, Quixal, pastisseria Soms i pastisseria Romaní.

S’amplia la mostra gastronòmica

Un dels èxits de la Puríssima és el Mercadal Gastronòmic, que es fa als voltants de l’església de Sant Baldiri. En aquesta edició es potencia l’espai, amb la tercera edició de la fira de la cervesa artesana i la segona mostra de food trucks. L’espai ViCult, a la terrassa de Can Barraquer, maridarà el vi amb els concerts de Ladies on Stage, Jo Ni Cas o Tremenda.

El producte agrari agafa més pes a La Carpa Fresca

L’element més tradicional de la Puríssima és la fira de productes agraris i naturals, i també la mostra de bestiar. La Carpa Fresca acollirà l’Exposició de Verdures i Fruites «Els Valors del Camp», amb productes frescos i de temporada subministrats per la Cooperativa Agrària i el Mercat de Pagès de Sant Boi. També hi haurà un espai dedicat a la carxofa de Sant Boi, i el Gastro Espai per cuinar i tastar els productes de la terra.

Compres nadalenques a la fira de Nadal

I, com sempre, el tret de les compres nadalenques és la Puríssima. La Rambla Casanova i els carrers del centre històric i fins La Muntanyera acolliran centenars d’expositors, les botigues de Sant Boi obriran les portes i el Mercat d’Art Jove fa 10 anys esdevenint un dels millors llocs on trobar complements nadalencs per la llar i la moda.

Plànol de la Fira de la Puríssima 2016

Plànol de la Fira de la Puríssima 2016

 

Recomanacions personalitzades