L’Ajuntament agafa la directa per resoldre les obres aturades de la variant de la C-245

L’alcaldessa Lluïsa Moret, ha sol·licitat al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, una reunió urgent que permeti reprendre «amb la màxima celeritat» les obres de la variant de la carretera C-245. L’Ajuntament havia adreçat a l’octubre una carta sobre aquesta mateixa qüestió al secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez Pomar, però no ha tingut cap resposta.

Estat actual de les obres de connexió de l'A-2 i la C-32 // Pla Estratègoc Metropolità de Barcelona

Estat actual de les obres de connexió de l’A-2 i la C-32 // Pla Estratègoc Metropolità de Barcelona

El projecte per completar la Pota Sud de Barcelona (l’accés viari pel litoral del Baix Llobregat cap al Barcelonès), que comporta la construcció d’una connexió entre l’autopista A-2 i la C-32 al terme municipal de Sant Boi, s’ha convertit en el principal maldecap de mobilitat per tots els ciutadans. Tal i com vam explicar a Sant Boi Diari, el projecte no pot avançar perquè ha quedat desfassat. Concretament, la normativa de seguretat vial s’ha actualitzat i, per tant, no poden construir tal i com estava redactat i dibuixat al projecte.

L’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, ha explicat en un comunicat que les obres estan aturades «sense cap explicació convincent ni compromís de reanudació» malgrat les múltiples gestions i reivindicacions de l’Ajuntament. Mentrestant, la ciutat segueix patint els habituals embussos, que es focalitzen principalment a la rotonda de la Parellada i als carrers del nucli antic.

Així, la batlle ha enviat una carta al ministre de Foment per demanar una reunió per resoldre aquest conflicte. L’alcaldessa explica que «aquesta preocupació del govern municipal és compartida per la ciutadania de Sant Boi», que percep la situació de bloqueig de la variant com «un dels principals problemes de la seva ciutat».

Lluïsa Moret ha explicat que la finalització de les obres de la variant és «vital per al desenvolupament de Sant Boi com a ciutat i per a la creació d’oportunitats en el territori». A més, explica que la situació actual fins i tot està impedint al govern municipal complir amb alguns compromisos, com ara la remodelació d’alguns carrers on no es podrà intervenir fins a la conclusió de les obres.

El Parlament de Catalunya ja va fer el primer pas per desencallar les obres, quan la Comissió de Territori va aprovar una proposta de resolució per tal que els Pressupostos Generals de l’Estat incloguin una partida per reprendre-les. En paral·lel, l’Ajuntament havia adreçat a l’octubre una carta sobre aquesta mateixa qüestió al secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez Pomar, però no ha tingut cap resposta.

Recomanacions personalitzades