El Parlament demana que es reprenguin les obres de la variant de la C-245

La comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució que insta al Govern central a reprendre «de forma immediata» les obres de la variant de la carretera C-245 cap a l’autopista C-32, que porten anys aturades. La proposta demana que la variant es posi en marxa l’any vinent.

Vista aèria de les obres aturades // Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Vista aèria de les obres aturades // Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Les obres de la variant de la C-245 a Sant Boi han arribat al Parlament de Catalunya. Els treballs, que fa anys que estan aturats a causa d’un tràmit pendent, provoquen problemes de mobilitat als veïns de la ciutat i de les poblacions veïnes, que passen per la rotonda de la Parellada quan volen anar de la C-32 a l’A-2 o viceversa.

El grup parlamentari de Junts pel Sí va presentar una proposta de resolució a la comissió de Territori, que insta al Ministeri de Foment a reprende les obres de “forma immediata, garantint que no es tornin a aturar i que s’acabin” amb l’objectiu de millorar la xarxa de carreteres del Baix Llobregat. El text, presentat pel diputat i alcalde de Molins de Rei Joan Ramon Casals, demana que “es posi en funcionament, com a molt tard, durant l’any 2017”.

«Aquesta variant seria una millora immediata i molt important per a la gent de Sant Boi”, afirma Casals, que explica que la Generalitat manté converses sobre infraestructures amb l’Estat i, amb aquesta resolució, podrà exigir a Foment que compleixi els terminis.

Amb aquesta proposta, s’insta també al Govern de l’Estat Espanyol a incloure les partides pressupostàries “necessàries i suficients perquè les obres es reiniciïn i no es tornin a aturar” i es demana al Govern de l’Estat espanyol, que vetlli per minimitzar l’impacte paisatgístic a la façana històrica de la ciutat de Sant Boi.

La proposta de resolució ha estat aprovada per tots els grups parlamentaris (JxS, PSC, PPC, CSQP i C’s) excepte la CUP, que s’ha abstingut. La proposta es votarà en el plenari del Parlament, però vist el resultat de la votació en comissió, serà un mer tràmit. Tot i això, la potestat per incloure als pressupostos generals de l’Estat una partida per enllestir aquestes obres és només de l’executiu central, per tant dependrà de la voluntat política que la variant s’acabi enllestint.

Recomanacions personalitzades