Cinquè triomf del Santboià

L’equip de «Piti» Belmonte s’imposa al Figueres (1-0) a casa en un partit igualat. La permanència està a nou punts.

Victòria del Santboià contra el Figueres // David Ferrer-FC Santboià

El Santboià va sumar la cinquena victòria de la temporada després de guanyar davant el Figueres per 1-0 al Joan Baptista Milà en la jornada 28 de Tercera Divisió. L’equip del Baix Llobregat està amb 18 punts i a nou de la salvació, que marca el Castelldefels.

Abans del partit, es va llegir un manifest sota el lema «Aturem la discriminació LGTBI en el futbol i arreu» contra la discriminació per raó d’orientació sexual o d’identitat de gènere en el futbol en el marc del Dia Internacional contra l’Homofòbia a l’Esport el 19 de febrer.

La primera part va acabar amb empat (0-0). Castellano i Juanlu van tenir dues ocasions per part del Santboià en dues rematades. L’equip de l’Alt Empordà es va quedar amb un jugador menys quan Xavi Ferrón va ser expulsat amb targeta vermella directa per protestar.

A la represa, Borges va marcar el gol del triomf local al minut 60 amb un cop de cap ajustat al pal després d’una centrada des de la banda esquerra en una transició. Els visitants van intentar empatar però l’equip de «Piti» Belmonte va aconseguir mantenir l’avantatge amb un gran treball defensiu fins al final del partit. Cinquè triomf de l’equip del Baix Llobregat, que ha aconseguit 16 dels 18 punts a casa.

El pròxim partit del Santboià serà al camp del Prat, segon classificat, en el derbi del Baix Llobregat.

Fitxa tècnica

FC Santboià: Rafa Leva, Max Llovera, Álex Ruiz, Borges, Víctor Márquez (Jota), Juanlu Estévez (Guillermo Torres), Carlos González, Roger Escamilla (Dani Martínez), Marc Hervías, Alfonso Castellano i Sergi Caballero.

UE Figueres: Aroca, Sergio Romero, Canal, Tena, Èric Vilanova (Pol Tarrenchs), Álvaro Fernández (Valverde), Ritxi, Xavi Ferrón, Marc Gelmà (Sergio Álvarez), Subi i Espuña.

Àrbitre: Carlos Rodríguez Enrique. Targetes grogues a Víctor Márquez i Marc Hervías per part del Santboià. Targetes grogues a Èric Vilanova, Gelmà, Espuña, Sergio Álvarez, Canal, Ritxi Mercader i Aroca i expulsió de Xavi Ferrón a l’equip gironí.

Estadi: Joan Baptista Milà. Unes 300 persones.

Recomanacions personalitzades