El preu dels habitatges repunta al tercer trimestre i se situa als 1.800 euros per metre quadrat de mitjana

Sant Boi continua sent un dels municipis on l’habitatge és més assequible de la zona del Delta, malgrat l’augment del preu dels pisos aquest 2016. Diversos portals immobiliaris fixen el preu per metre quadrat als 1.800 euros de mitjana, un 4% més que a principis d’any.

Sant Boi té un dels preus dels habitatges més baix de la zona // Marc Pidelaserra

Sant Boi té un dels preus dels habitatges més baix de la zona // Marc Pidelaserra

La recuperació del sector immobiliari està provocant una escalada en el preu dels habitatges. L’Institut Nacional d’Estadística situa l’Índex de Preu dels Habitatges a, 3,9% aquest any, i Sant Boi se situa en aquesta tendència. Diversos estudis de portals immobiliaris assenyalen que el preu per metre quadrat es troba actualment al voltant dels 1.800 metres quadrats de mitjana.

La immobiliària pisos.com situa Sant Boi com la ciutat amb el preu més assequible de la zona Delta. En l’estudi publicat al tercer trimestre de l’any, assenyala ciutats com Viladecans (1.811 €/m²), El Prat (1.875 €/m²), Cornellà (1.925 €/m²), Sant Joan Despí (2.273 €/m²) o Gavà (2.635 €/m²), per sobre de la mitjana santboiana.

El portal precioviviendas.com entra més al detall, i desglossa el preu per metre quadrat segons el districte de la ciutat. Segons l’estudi que ha fet arribar a Sant Boi Diari, les zones més cares són Vinyets – Molí Vell (1.938 €/m²), Centre (1.845 €/m²) i Marianao (1.842 €/m²). En canvi, les zones més barates són Casablanca (1.753 €/m²) i Ciutat Cooperativa – Molí Nou (1.632 €/m²).

D’altra banda, la pujada de preu més destacada de les principals vies del municipi s’hauria produït al barri de Marianao, amb el carrer Joaquim Auger amb un augment del 4,91% situant-se ara en 1.887 €/m², el carrer Antoni Gaudi amb un augment del 4,67% situant-se en 1.821 €/m², i el carrer de la Victòria on el preu mitjà del metre quadrat hauria augmentat un 4,63% situant-se en 1.739 €.

Els informes sobre el preu de l’habitatge han coincidit amb l’aprovació provisional de les ordenances fiscals per part del Ple, que contemplen una pujada de l’IBI de l’1% per l’any vinent.

Recomanacions personalitzades