El nou Ajuntament s’estructura en tres àrees i redueix les tinences d’alcaldies

Moret divideix el consistori en Ciutat Saludable i Sostenible, Aliances, Innovació i Govern Intern i Igualtat i Drets Socials i Ciutat Educadora. L’equip de govern estarà format per 15 regidors, dos d’ells de Sant Boi en Comú, que també tindrà la quarta tinent d’alcalde i la regidoria d’Educació.

Els 15 regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha signat el decret de delegació de competències que configura el cartipàs de l’Ajuntament. L’organigrama del consistori s’estructura en tres àrees: Ciutat Saludable i Sostenible, que dirigirà José Ángel Carcelén, que també serà primer tinent d’alcalde; Aliances, Innovació i Govern Intern, encapçalada per Salut González, segona tinenta d’alcalde; i Igualtat i Drets Socials i Ciutat Educadora, que tindrà com a responsable a Juan Antonio Tamayo, tercer tinent d’alcalde. L’Ajuntament ha assegurat que aquestes àrees són “coherents amb els eixos de treball de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides”. En aquest sentit, destaca que les prioritats seran les persones, el planeta, la prosperitat i les aliances.

Una de les novetats del cartipàs municipal és la reducció de les tinences d’alcaldia. En aquest mandat, passen de sis a quatre. La quarta recau en Alba Martínez, regidora de Sant Boi en Comú, que també exercirà de responsable de l’àrea de Ciutat Educadora. Aquesta designació respon al pacte signat entre el PSC i Sant Boi en Comú perquè els segons formin part del govern municipal. A més de Martínez, també hi serà Daniel Martínez, que s’encarregarà de temes energètics, benestar dels animals, transparència, bon govern i Participació Ciutadana. Aquests darrers depenen directament de l’àrea d’Alcaldia.

Cinc nous regidors

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Sant Boi està format per 15 regidors (8 homes i 7 dones). Cinc d’ells (César Thovar, Elisabet Latorre, Sensi Domínguez, Cristina Muñoz i Francisco Javier Nicolás) s’estrenen en el càrrec.

L’àrea de Ciutat Sostenible i Saludable, liderada per José Ángel Carcelén, engloba els àmbits de Territori, Seguretat Pública, Desenvolupament Econòmic, Espai Públic, Medi Ambient, Sostenibilitat i Salut.

Salut González, que estarà al capdavant d’Aliances, Innovació i Govern Intern, està formada per Gestió Econòmica, Patrimoni Municipal, Serveis Jurídics i Recursos Personals.

Igualtat, Drets Socials i Ciutat Educadora està dirigida per Juan Antonio Tamayo. En aquesta àrea, la regidoria de Ciutat Educadora recau en Alba Martínez, edil de Sant Boi en Comú, que havia ocupat fins ara aquest càrrec en el govern de coalició de l’anterior mandat entre el PSC i els ‘comuns’.

A l’àrea d’Alcaldia, de la qual depenen les relacions institucionals i la cultura, s’incorpora la gestió dels barris de la ciutat i la nova regidoria de LGTBI, encapçalada per Marc Aguilà.

El cartipàs municipal de l’Ajuntament de Sant Boi

Recomanacions personalitzades