Sant Boi en Comú seguirà formant part del govern municipal

La formació signa un acord amb el PSC en el qual es compromet “a impulsar conjuntament un nou pla de govern”. A falta que l’alcaldessa, Lluïsa Moret, elabori el cartipàs, la regidora de Sant Boi en Comú, Alba Martínez, valora “positivament la proposta per treballant junts”.

José Ángel Carcelén, Alba Martínez, Lluïsa Moret i Dani Martínez han signat l’acord de govern // Sant Boi en Comú

Sant Boi en Comú continuarà formant part de l’equip de govern municipal de Sant Boi. El soci del PSC els darrers quatre anys ha signat un document, anomenat ‘Acord de govern per les persones i el planeta’, en el qual s’estableixen les bases per continuar “amb una voluntat de col·laboració i de suma de mirades”. Tot i no concretar com serà l’entrada al govern de Sant Boi en Comú, la regidora de la formació a l’Ajuntament, Alba Martínez, ha assegurat en declaracions a Sant Boi Diari que “valorem molt positivament la proposta que hem rebut del PSC de Sant Boi per continuar treballant junts”.

A falta que l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, elabori el nou cartipàs municipal, on s’establiran les regidories i les delegacions de competències, la formació justifica la seva presència de nou en l’Ajuntament perquè “els santboians i santboianes van reconèixer majoritàriament la tasca de govern efectuada pel PSC de Sant Boi i Iniciativa per Catalunya Verds -actualment dins Sant Boi en Comú-, al llarg del mandat 2015-2019”.

Un pla de govern i de legislatura

A les eleccions municipals del 26 de maig, el PSC va guanyar els comicis amb majoria absoluta, el que feia innecessari qualsevol pacte de govern amb altres partits. No obstant això, els socialistes han volgut reeditar-lo per continuar amb els projectes iniciats a la legislatura. A més, Sant Boi en Comú recorda que dels resultats de les eleccions es constata que “les dues formacions hem rebut més del 50% dels vots emesos pels santboians i santboianes”.

Sant Boi en Comú ja va fer un primer gest de consens durant l’acte de constitució de l’Ajuntament de Sant Boi, en què va votar a favor de la candidatura de Lluïsa Moret com alcaldessa. Moret va retornar-lo, obrint la porta del govern municipal als ‘comuns’. Aquestes bones intencions s’han concretat ara en aquest acord.

Coincidència de programes

Al document, signat per l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i José Ángel Carcelén, primer secretari del PSC, per part dels socialistes, i per Alba Martínez i Daniel Martínez, cap de llista i secretari d’organització de Sant Boi en Comú, respectivament, es fa una aposta per “un Sant Boi més sostenible, saludable i compromès amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Així, es continuen les línies estratègiques establertes en la legislatura 2015-2019.

Gràcies a la coincidència de programes que mostren les dues formacions, l’acord ja dibuixa algunes de les polítiques que s’establiran. Posar les persones en el centre de les polítiques de l’ajuntament, consolidar el lideratge de Sant Boi com a ciutat sostenible i la seva contribució en la lluita global contra el canvi climàtic i l’establiment i consolidació d’aliances que facin avançar la ciutat amb el diàleg permanent amb la ciutadania són alguns dels eixos plantejats.

Per fer possibles aquests objectius, les dues forces polítiques es comprometen a “impulsar conjuntament un nou cartipàs i elaborar, amb la participació indispensable de la ciutadania, el Pla de Govern per als pròxims 4 anys”.

Recomanacions personalitzades