Artistes europeus i usuaris de l’hospital Benito Menni elaboren un mural contra l’estigma de la salut mental

La iniciativa forma part del projecte ‘ARTabbo’, que vol lluitar contra els estereotips que pateixen les persones amb malalties mentals. Els joves de Romania, Holanda, Suècia i Xipre han conviscut durant uns dies amb usuaris del centre hospitalari i han pintat conjuntament una obra que decora la part exterior de l’edifici.

El mural decora la paret de l’edifici de l’hospital Benito Menni// Benito Menni

Una trentena de joves artistes europeus han elaborat conjuntament amb 25 usuaris de l’hospital Benito Menni un mural contra l’estigma en salut mental. L’obra ja decora la paret exterior del centre de les Germanes Hospitalàries de Sant Boi. La iniciativa forma part de la segona edició del projecte ‘ARTaboo’, que vol lluitar contra els estereotips que encara pateixen les persones amb malalties mentals.

Treball conjunt

Durant nou dies, els joves artistes de Romania, Holanda, Suècia i Xipre han conviscut amb els usuaris de l’Hospital Benito Menni afectats per una malaltia mental o discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de confeccionar la creació artística. La iniciativa és una acció d’educació no-formal, organitzada pel Departament de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i per Benito Menni CASM, i finançada pel programa Erasmus+ i Acció Clau 1- Intercanvis juvenils.

L’obra, que s’ha creat durant el cap de setmana, s’ha fet pública davant de l’Hospital Benito Menni, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, Sor Teresa Íñiguez i el doctor Joan Orrit, director gerent i superiora de Benito Menni CASM, respectivament.

A banda de l’elaboració del mural, durant la seva estada a Sant Boi, els artistes han pogut gaudir d’un programa d’activitats, la majoria de les quals a l’aire lliure, acompanyats dels usuaris i col·laboradors de Benito Menni CASM, així com de la resta del veïnat.

Recomanacions personalitzades