Un projecte de suport a persones amb malalties genètiques guanya el concurs Sant Boi Talent

La iniciativa, que ha comptat amb 16 equips finalistes, té l’objectiu de fomentar els valors de l’emprenedoria entre els estudiants de secundària. Els guanyadors passaran cinc dies a Silicon Valley visitant empreses com Google, la Nasa o Facebook.

Els finalistes de Sant Boi Talent, durant la gala d’entrega del premis de la primera edició // Ajuntament de Sant Boi

‘Genetics’, un aplicatiu associat a una polsera destinat a oferir suport a persones amb malalties genètiques, especialment les minoritàries, ha sigut el projecte guanyador de la primera edició de Sant Boi Talent.

El certamen, impulsat per Talent Factory i l’Ajuntament de Sant Boi, té l’objectiu de fomentar els valors de l’emprenedoria entre els estudiants de secundària. La iniciativa guanyadora l’han presentat Luis Chen i Marc Hernica, alumnes del col·legi Sant Josep, que han comptat amb l’ajuda d’Antonio Rodríguez com a mentor.

Can Massallera ha acollit l’entrega de la primera edició dels premis. La gala ha comptat amb la presència dels 16 equips finalistes (32 alumnes). Després de quatre mesos de treball, en el qual s’han avaluat 58 projectes, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha entregat els guardons.

Visita a Silicon Valley

Els estudiants que han guanyat el Sant Boi Talent marxaran cinc dies a Silicon Valley, amb un programa de visites a empreses tecnològiques, com Google, la Nasa, Facebook o la Universitat d’Stanford.

El segon premi l’han rebut Judit García i Isaac Espina, alumnes del Col·legi Sant Josep i mentoritzats per Albert Nadal de BMW Barcelona Premium, per ‘Blindglass’, unes ulleres intel·ligents per a persones invidents, que compten amb sensors ultrasònics per tal de detectar els objectes que envolten a la persona que les porta i que es poden connectar a plataformes amb una funció GPS. Els guardonats podran fer un viatge a Brussel·les amb visites a centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes.

El tercer premi s’ha concedit a María Chicón i Marc Gabernet, de l’Institut Marianao, que han tingut com a mentor a Albert Mile, de BigMat Garro. Chicón i Gabernet han presentat ‘Baggage Search’, un dispositiu per a equipatge amb un xip incorporat, de forma que l’usuari pot tenir-lo geolocalitzat en tot moment. Els guanyadors podran assistir al ‘Barcelona Enterpreneur Day’, un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona. Abans de conèixer els guanyadors, l’emprenedor Andrew Funk, fundador d’Homeless Entrepreneur, va oferir als assistents una ponència sobre «com descobrir el teu propi talent et pot canviar la vida».

Recomanacions personalitzades