El Parc Fluvial serà el punt final d’una Caminada Popular pel Treball Digne

Les marxes sortiran de forma simultània des de Cornellà i Sant Feliu de Llobregat i acabaran a Sant Boi. L’activitat, de caràcter reivindicatiu i de sensibilització, vol reclamar un nou model econòmic i la preservació del riu Llobregat.

Els organitzadors, durant la presentació de la Caminada Popular // Ajuntament de Sant Boi

El Parc Fluvial de Sant Boi acollirà el final de la 1a Caminada Popular pel Treball Digne i l’Economia Solidària. La marxa, organitzada pel sindicat CCOO del Baix Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah, vol visibilitzar els valors del treball digne i de l’economia social i reivindicar la preservació del riu Llobregat.

Segons ha afirmat l’Ajuntament de Sant Boi en la presentació, que aquesta activitat “festiva i de sensibilització» s’adreça a un públic «intergeneracional i divers per donar visibilitat als valors del treball digne i de l’economia social i implicar tot el Baix Llobregat en favor de la preservació del riu i el seu entorn natural”.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha assegurat que és una activitat que “omple d’orgull perquè respon als valors que sempre hem defensat: el treball digne, un nou model econòmic amb dimensió social i la preservació del nostre entorn natural i la lluita contra el canvi climàtic”.

Reivindicar la transformació del treball

Per la seva banda, el secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero, ha assenyalat que aquesta caminada popular ha de servir per reivindicar “la transformació important que està experimentant el treball en el marc d’un nou model productiu” i “l’aposta del Baix Llobregat pet la recuperació del seu riu”. Per això, ha dit, «l’activitat tindrà una dimensió reivindicativa i social i una dimensió lúdica”.

El coordinador del festival Esperanzah, Óscar Rando, ha destacat que “aquesta marxa neix amb l’interès centrat en allò que realment importa: el capital humà i el capital natural”. “Al Baix Llobregat som pioners”, ha indicat, “en una forma alternativa d’entendre l’economia”.

Dues marxes de cinc quilòmetres

Després de recórrer aproximadament 5 quilòmetres, les dues marxes creuaran el pas inundable entre Sant Joan Despí i Sant Boi i confluiran al parc fluvial d’aquesta darrera localitat al voltant de les 10.30 hores. A l’esplanada del parc fluvial se celebrarà l’acte central, que acollirà activitats infantils, musicals i esportives, un esmorzar popular i una àrea destinada a les entitats i els projectes socials del Baix Llobregat.

La recaptació de la Caminada Popular pel Treball Digne i l’Economia Solidària, que tindrà una tarifa mínima d’inscripció de 5 euros, anirà destinada a la Fundació per a Joves La Carena, entitat promoguda per la Coordinadora contra la Marginació que acompanya l’alumnat del Baix Llobregat en el seu procés de formació per eixamplar les seves expectatives de futur.

Recomanacions personalitzades