El CoBoi es transforma en el Laboratori d’Innovació Social de Sant Boi

El centre d’Emprenedoria i Economia Social es reformula quatre anys després de la seva creació. El consistori aposta per un model d’innovació basat en la ciutadania, l’administració pública, l’empresa i els centres de coneixement.

Les instal·lacions del CoBoi // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi ha decidit reformular el seu el Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (CoBoi) per transformar-lo en un Laboratori d’Innovació Social (CoboiLAB). El consistori justifica el canvi per “aplegar nous esforços i créixer com a motor de transformació econòmica i social del territori”.

Durant els seus quatre anys de vida, el CoBoi ha gestionat més de 40 projectes en l’àmbit de l’emprenedoria social. Ara, ha realitzat aquest canvi per “reorientar el seu futur, escoltant les veus d’experts en innovació”. El procés de reflexió ha finalitzat amb l’evolució cap a un “espai de trobada i interacció d’agents socioeconòmics en el sentit més ampli”.

Sant Boi aprofitarà l’edifici de l’antic Sant Boi Centreserveis per instal·lar les dependències del nou Laboratori d’Innovació Social. L’edifici, en forma d’hèlix, és un símbol del model d’innovació social pel qual aposta Sant Boi. Aquest està basat en la Quàdruple Hèlix (ciutadania, administració pública, empresa i centres de coneixement).

El CoboiLAB sorgeix per contribuir a la transformació social i econòmica del territori. L’Ajuntament assegura que vol convertir-la en una “eina pública que inspiri, motivi i faciliti noves formes de fer política pública involucrant a la ciutadania, el teixit empresarial, els centres de coneixement i l’administració pública per generar oportunitats que contribueixin a construir un entorn més saludable i sostenible per a les persones”.

Recomanacions personalitzades