Sis escoles participen en una marató per fomentar l’estalvi contra la pobresa energètica

L’escola Benviure s’ha afegit enguany al projecte, que es desenvolupa entre l’1 i el 28 de febrer. En totes les edicions, s’ha aconseguit reduir la despesa en 6.400 euros.

Un cartell sensibilitzador sobre l’estalvi energètic a una escola de Sant Boi // Ajuntament Sant Boi

Sis escoles de Sant Boi participen enguany en la 4a Marató de l’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica. L’objectiu de la iniciativa és “implicar alumnes, docents i personal de cada centre per dur a terme bones pràctiques d’estalvi”, segons ha explicat el consistori en un comunicat. L’escola Benviure se suma enguany a aquesta campanya de sensibilització i bones pràctiques. Amb aquestes mesures, el resultat que s’espera és reduir almenys un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas registrats durant el mes de febrer de l’any passat.

La Marató de l’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica busca sensibilitzar i afavorir les bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia. A més, té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic a accions de lluita contra la pobresa energètica. La iniciativa s’estén de l’1 al 28 de febrer i hi participen les escoles: Antoni Gaudí, Parellada, Rafael Casanova, Antoni Tàpies i Barrufet i l’escola Benviure.

Més de 6.000 euros en estalvi

Durant les tres edicions precedents, les escoles que han participat han aconseguit un estalvi acumulat de 6.640 euros. La reducció es concreta en més de 64.000 kWh d’energia (electricitat i gas natural) i gairebé 160.000 litres d’aigua. El consistori comenta que “el 100% dels diners estalviats s’han destinat a fer auditories energètiques en llars per reduir-ne el consum i la despesa energètica”. Aquests estudis s’han realitzat principalment en les llars amb situació de pobresa energètica.

Sant Boi destaca per ser una de les quatre ciutats que va participar en la primera edició de la Marató. Enguany, ho fan 122 edificis públics de la Generalitat de 10 ciutats catalanes.

Recomanacions personalitzades