L’Ajuntament subvenciona l’estalvi energètic d’onze centres educatius

Onze centres escolars de Sant Boi participen al programa Euronet 50/50, que consisteix en promoure l’estalvi energètic en aquests centres a canvi que l’Ajuntament assumeixi el 50% dels costos dels subministraments energètics.

Acte de signatura de convenis del programa Euronet 50 // Ajuntament de Sant Boi

Acte de signatura de convenis del programa Euronet 50 // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi ha signat un conveni amb 11 centres educatius de la ciutat per tal que participin en la nova edició del programa Euronet 50/50, que fomenta l’estalvi energètic. Els centres que hi participen es comprometen a reduir el consum d’energia (electricitat i gas), i l’Ajuntament, per la seva banda, a pagar-los el 50% del què s’estalvien. Així, els centres tenen més capacitat per continuar invertint en la millora de l’eficiència energètica i, a més, tenen uns ingressos que poden fer servir per altres projectes educatius.

El projecte va començar fa sis anys amb l’escola Benviure. L’any 2013 hi va haver la primera ampliació de centres amb l’adhesió de 5 noves escoles. Enguany s’adhereixen cinc centres més per arribar fins a onze: Rafael Casanova, Ciutat Cooperativa, Fernández Lara, Barrufet, Montbaig, Benviure, Antoni Tàpies, Antoni Gaudí, Parellada, Amat Verdú i Pedagògium Cos (concertada). En tots aquests anys, el conjunt del sis centres adherits han estalviat un total acumulat de més de 548.000 kWh d’energia, 125 tones de CO2 i 61.000 euros de despesa energètica.

La creació d’equips energètics encarregats de vetllar per una correcta gestió energètica dels centres ha estat la més important de les mesures aplicades l’any 2015. S’encarreguen d’aturar la il·luminació d’aules i passadissos quan no s’usen o quan hi ha prou llum natural; aturar radiadors; adequar l’horari d’ús de la calefacció a les condicions climatològiques i mantenir els equips en stand-by durant períodes nocturns o festius.

Recomanacions personalitzades