Cinc escoles de la ciutat estalvien 16.500 euros en la factura energètica

L’Ajuntament premiarà les escoles Montbaig, Amat Verdú, Benviure, Barrufet i Maria Fernández Lara amb 8.200 euros cada una per haver reduït el consum d’electricitat i gas natural durant el 2015. La compensació forma part de la iniciativa Euronet 50/50, que duplicarà el nombre de participants enguany.

Cinc centres educatius han participat en el programa Euronet 50/50 // Ajuntament de Sant Boi

Cinc centres educatius han participat en el programa Euronet 50/50 // Ajuntament de Sant Boi

Cinc escoles públiques de Sant Boi van aplicar l’any 2015 la metodologia del projecte europeu Euronet 50/50, que consisteix en que diversos centres educatius implementen mesures d’estalvi energètic, i a canvi, l’Ajuntament (que és qui paga les factures) els dóna el 50% del que aconsegueixin estalviar.

Les cinc escoles públiques que han aplicat fins ara la metodologia Euronet 50/50 l’any 2015 a Sant Boi, mitjançant un conveni amb l’Ajuntament, han estat Montbaig, Amat Verdú, Benviure, Barrufet i Maria Fernández Lara.

Les mesures d’eficiència dutes a terme al llarg de l’any van permetre reduir el consum d’electricitat i gas natural en total més de 153.000 kWh i generar un estalvi conjunt equivalent a més de 16.500 euros. L’estalvi global generat al 2015 ultrapassa en gairebé 3.000 euros la quantitat registrada l’any anterior.

La creació d’equips energètics encarregats de vetllar per una correcta gestió energètica dels centres ha estat la mesura fonamental aplicada aquest any. Els equips formats per alumnes i professors s’encarreguen d’aturar la il·luminació d’aules i passadissos quan no s’usen o quan hi ha prou llum natural; aturar radiadors; adequar l’horari d’ús de la calefacció a les condicions climatològiques; mantenir els equips en ‘stand-by’ durant períodes nocturns o festius, etc.

Per tercer any consecutiu, l’Escola Maria Fernández Lara ha estat la que més estalvi ha generat, gràcies a la seva gestió energètica i a l’aïllament dels tubs de calefacció a la sala de calderes.

Enguany s’hi incorporaran cinc centres més: Rafael Casanova, Ciutat Cooperativa, Parellada, Antoni Gaudí i Antoni Tàpies. L’escola concertada Pedagògium Cos continuarà participant també en el projecte.

Recomanacions personalitzades