Dues escoles més s’afegeixen a la 3a Marató de l’Estalvi Energètic

Sis centres educatius de Sant Boi participen a la 3a Marató de l’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica. Durant el mes de febrer faran accions per reduir energia a les aules. L’objectiu és consumir un 10% menys d’energia que al febrer de l’any passat.

Un cartell recorda en una de les escoles la importància de tancar el llum al sortir d’una aula // Arxiu — Ajuntament de Sant Boi

Les escoles Barrufet i Casablanca se sumen aquest any a la campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia als centres educatius de Sant Boi de Llobregat. Gastar menys aigua, electricitat i gas és l’objectiu que els alumnes treballaran entre l’1 i el 28 de febrer, de la mà dels professors i el personal de les escoles.

Els diners que s’estalviïn en comparació al mateix mes de l’any 2017 es destinaran a combatre la pobresa energètica. Aquell any van ser 5.000 euros, estalviats principalment en electricitat (-35%) i en gas natural (-33%), mentre que van reduir l’aigua un 16%. L’import es va destinar a fer auditories energètiques en cases santboianes.

A més de les escoles Barrufet i Casablanca, també hi participen les escoles Antoni Gaudí, Parellada, Rafael Casanova i Antoni Tàpies. La iniciativa es fa en diverses poblacions, i Sant Boi va ser una de les quatre primeres. Aquest any, el tercer, han arribat a ser onze, incloent Barcelona.

Recomanacions personalitzades