Els edificis públics reduiran el consum energètic per destinar l’estalvi a la lluita contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Sant Boi participa en una iniciativa per estalviar en el consum d’energia als equipaments públics durant tot el mes de febrer. Els diners estalviats es destinaran íntegrament a accions per ajudar a persones que pateixen pobresa energètica.

Cartell de la Marató de l'Estalgia // Ajuntament de Sant Boi

Cartell de la Marató de l’Estalgia // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi, Sant Cugat, El Prat i Granollers participen durant tot el mes de febrer en la Marató de l’Estalgia (estalvi + energia), una iniciativa en format de competició amistosa per estalviar energia als equipaments públics. Fins el 28 de febrer, el personal dels edificis municipals haurà de millorar les pràctiques en la gestió de la llum, el gas i l’aigua, i s’aniran fent mesuraments que es compararan amb els registres del consum mitjà dels darrers tres anys.

Els deu edificis de l’Ajuntament de Sant Boi participants en la iniciativa són la Casa de la Vila, la Torre del Sol, l’edifici El Núria, Can Massallera, L’Olivera, els casals de Camps Blancs i Ciutat Cooperativa, les biblioteques Jordi Rubió i Balaguer i Maria Aurèlia Capmany i el poliesportiu La Parellada. El consum global d’aquests edificis en un mes de febrer suma més de 51.000 euros.

Tots els diners que s’estalviïn aniran destinats a polítiques de lluita contra la pobresa energètica. A més, totes les bones pràctiques que s’adquireixin durant aquestes setmanes serviran per realitzar un consum més responsable dels recursos públics.

Recomanacions personalitzades