Els Mossos detenen tres homes per robar 13 pianos a Sant Boi

S’emportaven els instruments, valorats en més de 80.000 euros, entrant a una plataforma logística de Sant Boi amb l’ajut d’un treballador. Els lladres han quedat en llibertat amb càrrecs.

Imatges dels 4 pianos recuperats // Mossos d'Esquadra

Imatges dels 4 pianos recuperats // Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van detenir entre els passats 28 de gener i 1 de febrer tres homes pel presumpte robatori d’un total de 13 pianos. Els lladres, d’entre 29 i 33 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Castelldefels, Viladecans i Cornellà de Llobregat, robaven els pianos d’una plataforma logística situada a Sant Boi de Llobregat.

Els delinqüents van aconseguir accedir al material, valorat en més de 80.000 euros, gràcies a la col·laboració d’un treballador subcontractat, segons va esbrinar la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra. Aquest treballador no havia seguit els protocols interns per carregar el material d’un camió i, a més, havia autoritzat l’entrada d’un vehicle aliè a l’empresa que va circular per l’interior del recinte en sentit contrari a l’habitual amb la intenció de no ser enregistrat per les càmeres de seguretat.

Quan el camió i el treballador es trobaven al moll de càrrega van emportar-se els 13 pianos sense que constés, evidentment, cap comanda. Hi havia pianos de cua, de part i electrònics. Després, segons la investigació del cas, aquests instruments es van començar a posar a la venda a diferents establiments especialitzats en música de Barcelona, sempre a un preu inferior al recomanat.

La detenció va ser possible precisament gràcies a la col·laboració de les botigues. Els presumptes lladres van poder ser identificats per les imatges de la càmera de seguretat d’un dels establiments. Els agents van localitzar dos dels sospitosos quan portaven una part dels pianos sostrets en un camió llogat. De fet, dels 13 pianos robats, només es van poder recuperar quatre. Això sí, eren els més cars, i representaven un valor de 60.000 euros respecte els 80.000 totals.

Els tres detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Recomanacions personalitzades