Sant Boi apropa la cultura emprenedora als estudiants de secundària

El projecte ‘Sant Boi Talent. Emprenent a les aules!’ es desenvoluparà a sis centres educatius i participaran més de 300 alumnes. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, destaca que la iniciativa afavoreix “la innovació i el treball col·laboratiu”.

Els participants de Sant Boi Talent, amb l’alcaldessa. // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha presentat el projecte ‘Sant Boi Talent. Emprenent a les aules!’, que té l’objectiu d’apropar la cultura emprenedora als centres de secundària. La presentació de la iniciativa, que s’ha celebrat a Can Massallera, s’ha plantejat com un espai per fer emergir el potencial creatiu i el talent dels més joves. Així, en aquesta primera edició, hi participaran més de 300 alumnes de sis centres de secundària (Marianao, Ítaca, Joaquim Rubió i Ors, Camps Blancs, Llor i Sant Josep. El projecte, impulsat per l’Ajuntament, serà desenvolupat per Talent Factory.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha convidat als alumnes a treballar en equip i buscar noves maneres de fer. Moret ha definit ‘Sant Boi Talent’ com un projecte caracteritzar per “la innovació, l’esperit emprenedor, el treball col·laboratiu i el talent”. “Vosaltres sou el talent”, ha afegit Moret. En aquest sentit, ha demanat als joves que aprofitin aquest projecte per «aprendre a treballar en equip, ser valents i buscar noves maneres de fer».

Les receptes de l’èxit

A l’acte de presentació, ha participat el jove emprenedor Borja Díaz-Roig, cofundador de Luces Solidarias i consultor de màrqueting en línia a Google. Díaz-Roig ha afirmat que “la passió i el treball dur són les principals receptes de l’èxit”. Durant el projecte, els alumnes formaran equips de dues persones i proposaran la millora idea de negoci. Entre les idees presentades, l’organització seleccionarà les 12 millors.

Les iniciatives seleccionades gaudiran d’un procés de mentoratge per part d’especialistes, que les assessoraran en els aspectes essencials per desenvolupar un negoci. Les 16 empreses mentores són: Laboratoris Ordesa, Naeko Logistics, Panet, Sintagmia, Lorens, Done by Deer, AV Intram, Promaut, BigMat Garro, Avant Grup, Turiauto, BBW Barcelona Premium, Car House, Asa System, Saavedra i Promerca. En una gala que se celebrarà el pròxim 29 d’abril, es donaran a conèixer els projectes guanyadors.

Recomanacions personalitzades