Txell Costa augura que el nou paradigma empresarial farà “desaparèixer les nòmines”

La consultora de màrqueting reivindica un nou model de treballadors al Fòrum Empresarial de Sant Boi. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, reivindica l’aposta per la sostenibilitat i la diversificació econòmica.

Més d’un centenar de persones ha assistit al Fòrum // David Rodríguez

La consultora de màrqueting i assessora empresarial Txell Costat vaticina que els canvis en les relacions laborals que està produint el nou paradigma empresarial farà “desaparèixer les nòmines”. Amb aquesta advertència ha inquietat als més d’un centenar d’empresaris que han assistit a la 17a edició del Fòrum Empresarial de Sant Boi. Costa ha impartit la ponència ‘Lideratges ètics, lideratges amb ànima’.

El temps de vigència d’una web acostuma a ser de dos anys i el d’un tuit de només quatre hores. Aquests són alguns més dels exemples que Costa ha mostrat per alertar sobre els canvis ràpids i irreversibles que està vivint el món empresarial. Una vegada eliminades les nòmines, Costa ha augurat que “treballarem per projectes”.

“Les persones seran més importants que els diners, de forma que el treballador es veurà obligat a empoderar-se i abandonar el rol passiu que ha tingut fins ara”, ha assegurat en relació a les tendències laborals que s’estan produint als Estats Units. Costa ha remarcat la importància que estan adquirint conceptes com la conciliació de la vida familiar i la feina, la flexibilitat o la substitució del retorn de la inversió pel retorn de l’emoció. D’aquesta visió col·lectiva, Costa ha considerat que sorgiran noves ocupacions i nous emprenedors.

La consultora Txell Costa, durant la seva ponència // David Rodríguez

Desenvolupament econòmic de Sant Boi

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha repassat les mesures del consistori, centrant-se en el Pla Estratègic Econòmic. “Hem apostat per un desenvolupament econòmic coherent que permeti la generació de treball digne” En aquest sentit, Moret ha destacat l’estratègia de diversificació d’activitats i la implantació d’una mobilitat elèctrica i sostenible.

Eficiència i estalvi energètic

En aquest escenari, Sant Boi reivindica el seu vincle amb la sostenibilitat. “Ja forma part de la nostra marca”, ha precisat Moret. Més enllà de la seva bona ubicació logística, l’alcaldessa ha volgut ressaltar el compromís cap a la sostenibilitat, l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic. Per aquest motiu ha demanat la implicació dels empresaris assistents al Fòrum Empresarial de Sant Boi

Recomanacions personalitzades