Eugenia Bieto defensa el paper dels valors en l’empresa al Fòrum Empresarial de Sant Boi

La directora general d’ESADE, Eugenia Bieto, posa de relleu la importància dels valors i la repercussió social a l’entorn de l’empresa durant la seva participació a la quinzena edició del Fòrum Empresarial de Sant Boi. 150 persones assisteixen a l’acte celebrat a l’hotel El Castell.

Eugenia Bieto durant la seva ponència al Fòrum Empresarial de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Eugenia Bieto durant la seva ponència al Fòrum Empresarial de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Coneixements, competències, habilitats… i valors. Aquest últim element és el que ha destacat Eugenia Bieto, directora general d’ESADE, durant la seva ponència a la quinzena edició del Fòrum Empresarial de Sant Boi. Davant 150 persones, la majoria d’elles empresàries, Bieto ha defensat que el directiu ha de tenir «la capacitat d’escoltar les senyals i saber-les interpretar», tenint en compte sempre uns valors humans a l’hora de gestionar una empresa. Segons la seva opinió, calen líders amb pensament estratègic, creativitat, capacitat per treballar en equip i que creguin en els valors del respecte als altres, la diversitat, la contribució al bé social i l’ètica empresarial.

A més dels valors, la directora general d’ESADE ha destacat la importància de que els empresaris estiguin conscienciats del seu paper social. «Qualsevol decisió que prenen les empreses té un impacte social i en el seu entorn, l’empresa ha de ser conscient d’això», ha indicat Bieto, llençant una afirmació amb rotunditat: «El benefici social és tant important com l’econòmic, arribarà un dia que cotitzarà en el mercat».

Eugenia Bieto és directora general d’ESADE des de l’any 2008 però porta molts anys més a l’escola de negocis per excel·lència de Barcelona. En la ponència titulada «Créixer com a professional, créixer com a empresa», ha recordat com van ser els seus inicis. Molt ha canviat tot plegat des que ella va entrar com estudiant -era la única noia de la seva promoció, recorda- i després va continuar com a professora. Ara, la proporció d’alumnes internacionals és molt gran i el món de la gestió empresarial està a tot arreu. Tot i això, segons Bieto, «la professió d’empresari no la saben explicar els fills a les escoles». Molts, entre el públic, afirmaven amb el cap.

A la sessió del Fòrum Empresarial, celebrada a l’hotel El Castell el passat 17 de març, també va assistir l’alcaldessa, Lluïsa Moret, que va fer la presentació de la convidada i va aprofitar per defensar l’aposta de l’Ajuntament de la ciutat per la formació. «Apostar per la formació i la capacitació significa una suma d’esforços des de diferents vessants articulades en un ecosistema conjunt per aconseguir oportunitats pels ciutadans», va assegurar Moret.

Recomanacions personalitzades