L’escola de negocis IESE és l’encarregada de dissenyar el futur econòmic de Sant Boi

L’Ajuntament ha encarregat a l’escola de negocis de la Universitat de Navarra l’elaboració d’una estratègia global per a l’economia de la ciutat, que inclou la redacció i desenvolupament de quatre plans sectorials: el Pla de Comerç 2020, el Pla estratègic de la política industrial, el Pla de promoció turística i el Pla d’ocupació i formació ocupacional.

José Ángel Carcelén i el director acadèmic del PPP for Cities d'IESE, Joan Enric Ricart, durant la presentació del document // Ajuntament de Sant Boi

José Ángel Carcelén i el director acadèmic del PPP for Cities d’IESE, Joan Enric Ricart, durant la presentació del document // Ajuntament de Sant Boi

L’escola de negocis IESE ha presentat la diagnosi inicial del Pla estratègic de la política econòmica de Sant Boi. L’Ajuntament ha encarregat al Public Private Sector Research Center d’IESE l’elaboració del Pla estratègic de la política econòmica de Sant Boi, amb els objectius de crear sinèrgies entre el sector públic i el sector privat i entre empreses privades; enfortir les aliances amb altres territoris; reforçar els equips tècnics municipals destinats a la política econòmica i incrementar el posicionament exterior de la ciutat.

El gerent d’aquest organisme, Miquel Rodríguez, ha explicat que algunes de les principals fortaleses de l’economia santboiana són comptar amb una privilegiada ubicació estratègica i tenir un teixit empresarial important (especialment en els àmbits sociosanitari i de la salut mental, de la logística i els concessionaris de cotxes), una gran tradició d’economia social i cooperativa i una àmplia oferta de formació professional. També ha assenyalat debilitats com ara l’antiguitat i la manca d’espai lliure als polígons industrials o l’atomització dels agents econòmics i la diversitat de les seves necessitats.

Per fer la diagnosi de l’estudi, entre juliol i octubre s’han realitzat entrevistes a representants d’una vintena d’empreses i institucions amb presència a Sant Boi, que han estat presents durant l’acte de presentació d’aquest text. En concret, han realitzat una taula rodona sobre el futur econòmic de Sant Boi el tinent d’alcaldia José Ángel Carcelén; el director acadèmic de PPP for Cities, Joan Enric Ricart; el conseller delegat de Laboratoris Ordesa, Joan Permanyer; el president de Sant Boi Motor, Vicenç Muñoz, i el president de Sant Boi Empresarial, Francesc Giménez.

Carcelén ha explicat que l’Ajuntament de Sant Boi té la «voluntat d’articular una estratègia econòmica global de ciutat que orienti les seves polítiques en una única direcció» i faciliti l’obtenció de fonts de finançament per dur-les a terme. Aquesta estratègia es dissenyarà i es durà a terme col·lectivament, en col·laboració amb el sector privat i amb la resta d’institucions públiques. Per la seva banda, el director acadèmic del PPP for Cities d’IESE, Joan Enric Ricart, ha assenyalat que «estem en el segle de les ciutats» i que «els models de negoci de l’economia col·laborativa ens han fet redescobrir la comunitat».

Recomanacions personalitzades