Elena Amat assegura que la C-245 no es convertirà en un eix comercial tot i el canvi d’usos

La regidora de Comerç indica que la zona no es convertirà en un altre eix comercial perquè està «molt definida al sector de l’automoció», i culpa a la Generalitat de les «limitacions» que té l’ajuntament per «fer el que volem».

Elena Amat durant la presentació de la campanya "Quina Sort" // Marc Pidelaserra

Elena Amat durant la presentació de la campanya «Quina Sort» // Marc Pidelaserra

Tot i el canvi d’usos de les naus de la C-245, que han passat recentment a poder acollir grans establiments comercials i oficines, la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Sant Boi, Elena Amat, no creu que la zona s’acabi convertint en un gran eix comercial.

Preguntada per Sant Boi Diari durant la presentació d’una campanya de promoció del comerç de proximitat que Sant Boi comparteix amb quatre municipis més del Delta del Baix Llobregat, Amat ha manifestat que «el cas no dóna» perquè la zona es converteixi en un altre eix comercial o en una acumulació de grans superfícies perquè «està molt definida al sector de l’automoció». De moment, només s’ha confirmat l’obertura d’un gran supermercat de la cadena Lidl. «No els podem dir que no shi instal·lin», ha indicat sobre aquesta obertura.

Amat ha tornat a reiterar que aquest canvi d’usos s’ha donat per «una normativa supramunicipal» de la Generalitat de Catalunya que «no depèn» de l’Ajuntament de Sant Boi. «A vegades els Ajuntaments no tenim la capacitat de decisió», ha reiterat la regidora, que ha fet una ferma defensa del comerç local durant l’acte.

ERC, que forma part del govern de la Generalitat a través de Junts pel Sí i és a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Boi, ha posat en qüestió la tesi del govern municipal i opina que sí que tenen responsabilitat en aquest canvi d’usos. Els republicans asseguren que si bé la normativa catalana empara aquest canvi d’usos, el consistori no està obligat a canviar-los.

El canvi d’usos, que no estava previst en el Pla de Comerç 2020 el·laborat per l’Ajuntament amb la col·laboració dels comerciants santboians, ha generat desencís entre el comerç local, representat a través de l’entitat Sant Boi Comerç.

 

Recomanacions personalitzades