Campanya conjunta de les ciutats del Delta per promocionar el comerç local

Amb el lema «Quina sort» els ajuntaments de Sant Boi, El Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels han construit una campanya de promoció del comerç urbà i de proximitat per l’època nadalenca. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la iniciativa vol reivindicar el comerç «de tota la vida».

Foto de grup de representants municipals i comerços durant la presentació de la campanya // Ajuntament de Sant Boi

Foto de grup de representants municipals i comerços durant la presentació de la campanya // Ajuntament de Sant Boi

Amb l’objectiu de demostrar unitat i donar suport al comerç de proximitat, les cinc ciutats del Delta del Llobragat han unit esforços per tal de crear una campanya de promoció aprofitant que s’acosten les dates nadalenques. Es tracta de la campanya «Quina sort», que vol emfatitzar el privilegi que suposa tenir al municipi comerços de qualitat i proximitat, i que a cada ciutat tindrà un color i una botiga diferent. En el cas de Sant Boi, hi apareix una fleca i una veïna de la ciutat, amb el lema «Quina sort tenir una fleca a prop!».

Durant la presentació la campanya, els cinc ajuntaments – Gavà, Sant Boi, Viladecans, El Prat i Castelldefels – han volgut expressar que es vol fer «un salt qualitatiu en les polítiques de suport al comerç de proximitat», per tal que pugui fer front «als reptes que suposen les noves formes de consum» i les preferències de la ciutadania i per «revitalitzar els carrers i eixos comercials». Els representants municipals, però, han volgut negar que la campanya s’hagi fet en resposta a la recent obertura de l’Outlet de Viladecans, i han admès que a nivell individual els queda molta feina a fer per satisfer les demandes que els fan els comerciants.

La regidora de comerç de l’Ajuntament de Sant Boi, Elena Amat, ha manifestat durant l’acte de presentació la seva satisfacció per la campanya, «que és en positiu, representa la realitat quotidiana i el bon comerç que tenim a la ciutat». Amat ha expressat la necessitat «de sumar esforços» entre institucions i associacions comercials per tal «de crear projectes espectaculars com aquest».

La regidora s’ha queixat, també, de les inversions en grans superfícies comercials que s’han realitzat a la comarca, com per exemple l’outlet. «Estem saturats d’aquest tipus d’inversions, demanem als inversors que inverteixin en el carrer major, en els locals buits que tenim, en els eixos comercials que tenim dins de la ciutat», ha expressat. Aquesta afirmació ha aixecat certes suspicàcies entre altres representants municipals, com la regidora de Viladecans o l’alcaldessa de Gavà, que han considerat més amenaça la venda online que no pas l’Outlet.

La campanya de promoció es realitzarà fins el 9 de gener i implicarà que s’instal·li publicitat exterior en els eixos comercials de les ciutats, falques radiofòniques i missatges a les xarxes socials, així com la posada en funcionament de la web urbanshopping.cat.

Recomanacions personalitzades