Sis escoles estalvien gairebé 4.000 euros a la Marató d’Estalvi Energètic

Durant el mes de febrer, en el qual s’ha celebrat la tercera edició de la iniciativa, s’ha reduït un 21% el consum de llum i aigua. Sant Boi és un dels municipis que va iniciar el projecte l’any 2016.

Acte de cloenda de la Marató d’Estalvi Energètic // Ajuntament de Sant Boi

Les sis escoles de Sant Boi que han participat en la 4a Marató d’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica han aconseguit una rebaixa de la factura de 3.883 euros, repartits entre els 52.600 kWh d’energia i 11,3 tones de CO2. L’Ajuntament de Sant Boi ha informat en un comunicat que l’estalvi assolit es destinarà “als punts d’assessorament per l’eficiència energètica ubicats als mercats municipals, casals i centres d’atenció primària”.

Els centres educatius (Antoni Gaudí, Parellada, Rafael Casanova, Antoni Tàpies, Barrufet i l’escola Benviure, que s’ha incorporat al programa enguany) han reduït un 21% el seu consum global d’electricitat i gas natural durant el mes de febrer. En l’acte de balanç de la iniciativa, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha felicitat les escoles per l’esforç realitzat i pels bons resultats aconseguits en l’àmbit de l’estalvi energètic.

Una experiència pionera a Sant Boi

L’estalvi principal s’ha produït en el consum de gas natural, que ha disminuït un 24,8% en relació a les estadístiques del mes de febrer de 2018. En el cas de l’electricitat, la reducció de la despesa energètica ha estat del 19,8%. L’objectiu de la Marató d’Estalvi Energètic és “implicar alumnes, docents i personal de les escoles per dur a terme bones pràctiques d’estalvi i reduir els consums en almenys un 10%”.

Durant la Marató, els municipis ‘competeixen’ de forma amistosa per comprovar qui és capaç de reduir més el seu consum. De fet, Sant Boi és un dels quatre municipis fundadors de la iniciativa l’any 2016. Enguany la campanya s’ha efectuat en 9 municipis.

Recomanacions personalitzades