L’Ajuntament s’estalvia 13.000 euros de consum energètic amb bones pràctiques

L’Ajuntament de Sant Boi ha presentat els resultats de La Marató de l’Estalgia, una iniciativa per estalviar en el consum d’energia als equipaments públics durant tot el mes de febrer. La factura energètica s’ha rebaixat en més de 13.000 euros. Els diners estalviats serviran per ajudar a families en situació de pobresa energètica.

Els equipaments públics han estalviat energia durant el mes de febrer // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Els equipaments públics han estalviat energia durant el mes de febrer // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi ha participat en la iniciativa de la Marató de l’Estalgia (estalvi + energia), una activitat per estalviar energia als equipaments públics. Fins el 28 de febrer el personal dels equipaments havia de millorar les pràctiques en la gestió de la llum, el gas i l’aigua, i anar fent mesuraments que s’han comparat amb els registres del consum mitjà dels darrers tres anys. El resultat: més de 13.000 euros estalviats en electricitat, gas i aigua, un 25,4% menys de consum entre l’1 i el 28 de febrer respecte el consum mitjà registrat en els darrers tres anys.

La iniciativa s’havia presentat com una «competició» entre els ajuntaments de Sant Boi, Granollers, Sant Cugat del Vallès i El Prat de Llobregat, però a l’hora de la veritat els resultats de cada municipi no es poden comparar perquè no han participat el mateix nombre d’equipaments ni amb un ús similar entre municipis.

Dels deu equipaments de Sant Boi participants a la marató, tots ells han estalviat en electricitat (26,58%), vuit ho han fet en aigua (8,66%), i dos han estalviat en Gas Natural (26,15%). Els equipaments que han participat en la iniciativa han estat la Casa de la Vila, la Torre del Sol, l’edifici El Núria, Can Massallera, L’Olivera, els casals de Camps Blancs i Ciutat Cooperativa, les biblioteques Jordi Rubió i Balaguer i Maria Aurèlia Capmany i el poliesportiu La Parellada.

Tots els diners estalviats es destinaran a la campanya municipal per auditar energèticament les llars, i en especial les que es troben en situació de pobresa energètica per reduir el seu consum i despesa energètica. L’objectiu és que el conjunt de la ciutadania i també els comerços coneguin les bones pràctiques per estalviar en el consum d’energia.

Recomanacions personalitzades